...

Амбасадор Данске и привредна делегација из те земље у посети ПП Макиш

Амбасадор Данске, Његова екселенција Андерс Кристијан Хоугор и реномиране данске компаније посетили су производни погон на Макишу.  Циљ посете јесте упознавање са пословним плановима и циљевима Београдског водовода и канализације, као и са изазовима са којима се наше Предузеће свакодневно сусреће. Привредну делегацију чине успешне данске компаније – Grundfos, Danfoss, Kamstrup, AVK International, Liqflow, LiqTech International, Howden, Clean, Frederiksberg Forsyning и др. – које су представиле своје услуге и производе из области водоснабдевања и третмана отпадних вода.

Директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић истакао је да је унапређење система рада Предузећа главни разлог перманентне отворености за сарадњу са многим успешним светских компанијама. Нагласио је да су смањење кредитне задужености Београда и финансијска стабилизација предузећа у великој мери допринели повећаном интересовању страних компанија, међу којима су и данске, за планове и циљеве ЈКП БВК. Директор је подсетио да Србија и Данска обележавају један век дипломатских односа и да је последњих година видљив раст у трговинској размени наше земље.

Амбасадор Данске Хоугор истакао је да је циљ посете упознавање са системом водоснабдевања и одвођења отпадних вода у Србији, која ће допринети доброј сарадњи, размењивању искуства и знања.

Прво постројење за одвођење отпадних вода у Данској изграђено је 1976. године, а данас има 1400 постројења. Од 1980. године потрошња воде у Данској смањила се за око 40 одсто и данас се две трећине потрошње воде у Данској односи на привреду.

Представници данских компанија обишли су највећи производни погон Београдског водовода и упознали се са технологијом рада.

Циљ посете највећој фабрици за прераду воде у Србији јесте упознавање данских компанија са пословним плановима и циљевима Београдског водовода и канализације, као и са изазовима са којима се наше Предузеће свакодневно сусреће. Током посете коју је организовала Амбасада Данске, стручни тимови разменили су професионална искуства изузетно корисна за унапређење пословања Београдског водовода и канализације и решавање евентуалних проблема са којима се Предузеће суочава.