...

Градоначелник Мали обишао Погон „Беле воде“ и разговарао са радницима

Градоначелник Београда Синиша Мали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, у оквиру обиласка градских комуналних предузећа, посетили су данас производни погон ЈКП „Београдски водовод и канализација” на Белим водама. Овом приликом они су разговарали са директором Драганом Ђорђевићем, представницима синдиката и радницима о побољшању услова рада и реализацији планова ЈКП БВК.

Синиша Мали је приликом посете поручио да је функционисање комуналног система веома важно за сваког грађанина Београда. Зато је потребно да свако у свом домену побољша услуге које пружамо Београђанима.

„Данас разговарамо о томе како ћемо да реконструишемо Макиш 1, фабрику за производњу воде која ради већ 30 година, и тиме обезбедимо грађанима Београда снабдевање пијаћом водом за наредних 20 година. Разговарамо о томе како ћемо да уложимо новац у даљи развој водоводне и канализационе мреже. Београдски водовод, од ове године, планира да на годишњем нивоу мења 70 километара старе водоводне мреже, како би смањио губитке и спречио пуцање цевовода, онда када су температуре високе или пак изузетно ниске. То је стратегија одговорног приступа који имамо за сва јавна предузећа, али такође и социјално-економског дијалога који водимо са синдикатима и запосленима, како овог, тако и осталих комуналних предузећа, истакао је градоначелник Мали на Погону Беле воде.

Он је такође подсетио да је пре три године, када је био председник Привременог органа Београда, на једном од првих састанака било речи о недостатку новца за изградњу Фабрике за производњу воде Макиш 2, те да су радови били заустављени. Нова градска власт, која је тада преузела вођење Града, проблем је решила и Макиш 2 је завршен.

Приликом данашњег обиласка Погона, Синиша Мали је разговарао са радницима Београдског водовода и канализације. Саслушао је њихове сугестије и питања, а у духу сарадње и партнерства је обећао да ће та питања да буду решена.

„Оно што видим при посетама комуналним предузећима јесте да постоји висока свест свих запослених о томе да градимо бољи и лепши Београд“, закључио је Мали.

Ово је четврта посета градоначелника градским комуналним предузећима, а у наредном периоду посетиће и преостала, од укупно њих 17.