...

Градоначелник обишао радове на изградњи нове канализације

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас почетку радова на изградњи канализационе мреже у Улици Боривоја Милојевића у Раковици. Догађају су присуствовали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, државни секретар МУП-а Милосав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић.
Синиша Мали је рекао да му је жеља да квалитет живота у свим деловима града Београда буде једнак, без обзира на то у ком делу града живе.

То је политика од које нећемо одустати. Борићемо се за сваки километар водоводне и канализационе мреже, као и асфалта. Ове године ће Раковица бити велико градилиште. Завршавамо канализациону мрежу у вредности од 35 милиона динара, радићемо готово шест километара новог асфалта, у јуну отварамо нови дом здравља, средином марта полажемо камен темљац за велики ритејл парк на месту некадашње фабрике „Рекорд”. Од запуштеног дела Раковице правимо нешто лепо и ново, на тај начин покрећемо грађевинску индустрију и запошљавамо људе са ове општине – истакао је градоначелник.

Према његовим речима, све то је део великог плана да до 2025. године свако домаћинство у Београду има прикључак на водоводну и канализациону мрежу.

Прошле године смо урадили 18 километара канализационе мреже и 110 километара водоводне мреже, а очекује нас још 250 километара примарне и 750 километара секундарне канализационе мреже, као и 400 километара секундарне и 180 километара примарне водоводне мреже. Уз то ће бити урађено 25 црпних станица и 14 постројења за пречишћавање воде – прецизирао је градоначелник.

Председник општине Раковица Владан Коцић захвалио је Граду Београду на помоћи и пажњи коју пружа грађанима те општине.