Градоначелник примио пожртвованог радника ЈКП БВК Мићу Васића

Nagradjen radnik BVKГрадоначелник Београда Синиша Мали примио је у среду 13.01.2016. године у Старом двору радника ЈКП „Београдски водовод и канализација” Мићу Васића, који је два дана раније учествовао у спасавању приликом пада кабине камиона са возачем на Остружничком мосту.

Возач дизаличар Мића Васић нашао се на месту несреће до које је дошло због судара два камиона и понудио се представницима полиције да својом дизалицом извуче кабину из реке Саве и тиме помогне у спасавању.

Градоначелник је поздравио гест радника који већ 20 година ради у Београдском водоводу и канализацији и истакао да његов пример може да послужи као мотивација и другим запосленим радницима у комуналном систему Града.

„Ми смо поносни на наше раднике у свим јавним комуналним предузећима, а посебно на оне који храбро и предано раде свој посао и понекад се излажу ризичним ситуацијама. Васић је својевољно понудио помоћ и остао на лицу места дуго након завршетка радног времена. Одлучили смо да га наградимо промоцијом у предузећу, малом новчаном накнадом у складу са могућностима и са седам дана одмора у одмаралишту предузећа у Врњачкој Бањи. Није то једини пример пожртвованости наших радника, али решили смо да га наградимо, јер даје леп пример и подстицај и другима“ рекао је овом приликом градоначелник.

На овом послу били су ангажовани и радници других комуналних предузећа, као што су „Градска чистоћа” и „Београд-пут”.

„На нама је да учинимо све да комунални систем добро функционише и да наградимо оне који га унапређују, као и да промовишемо те појединце“ истакао је Синиша Мали пожелевши Мићи Васићу много среће у даљем раду.

Колектив ЈКП „Београдски водовод и канализација“ на челу са директором Светозаром Веселиновићем честита Мићи Васићу на људском гесту и примеру који је дао свим колегама у Предузећу.

О Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183