...

Градски менаџер обишао радове у Мутаповој улици

Радове на реконструкцији водоводне мреже у Мутаповој улици на општини Врачар, данас су обишли градски менаџер Горан Весић и Секретар за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић са директором ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драганом Ђорђевићем.

Oве године на општини Врачар биће реконструисано око два километра водоводних цеви у више улица, рекао је градски менаџер Горан Весић овом приликом.

Реконструкција у Мутаповој улици биће урађена тако да ће бити положене нове цеви, урадиће се прикључци, а грађани ће све време имати воду. Тек када потрошачи буду добили нове прикључке, биће искључена стара мрежа, нагласио је Весић, додавши да ће ове године на Врачару, поред Мутапове, бити реконструисане и водоводне цеви у Шуматовачкој, Светозара Марковића, Генерала Хорватовића и Молеровој, у укупној вредности од 84 милиона динара.

Ми смо ове године предвидели реконструкцију водоводне мреже у дужини од скоро 70 километара. С обзиром на то да постоји око 3.500 километара водоводне мреже на територији града Београда, реконструисаћемо два посто, што је европски стандард,  истакао је Весић и подсетио да је то први пут после много деценија.

За реконструкцију водоводне мреже Београдски водовод је издвојио скоро 1,7 милијарди динара. Осим ових радова, предвиђена је и реконструкција око седам километара канализационе мреже, а радиће се и колектори.

Весић је подсетио да су сви ти радови део плана који се спроводи већ годину дана, а то је да до 2025. године сваки грађанин Београда има канализацију и воду, а да се сукцесивно мењају и старе цеви.

Просечна старост водоводних цеви у Београду је око 40 година, а није мали број ни оних које су старије и зато морамо да их мењамо, рекао је градски менаџер.

Директор ЈКП БВК Драган Ђорђевић је по обиласку радова истакао је да ће, што се тиче реконструкције водоводне и канализационе мреже, Предузеће као обавезни програм пословања у следећим годинама имати две обавезе, а то је пројектовање 70 километара водоводне мреже за сваку следећу годину, коју ће реконструисати, као и извођење радова по пројектима који ће бити саставни део програма пословања.