...

Градски менаџер обишао радове у насељу Крњача

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији водоводне мреже у блоку „Браћа Марић” у палилулском насељу Крњача. Обиласку радова присуствовали су и председник ове општине Александар Јовичић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић.

Весић је истакао да ови радови представљају део градског десетогодишњег плана којим је предвиђено да цела територија Београда буде покривена водоводном и канализационом мрежом.

Овим радовима биће замењено четири километра водоводних цеви што је, поред недостатка канализационе мреже коју ћемо такође градити, један од горућих проблема становника овог насеља. Ове године на Палилули је предвиђена замена седам километара азбестних цеви, за шта ће бити издвојено 98 милиона динара, а замена цеви у блоку „Браћа Марић“ износиће 50 милиона, рекао је Горан Весић и додао да је плановима „Водовода” предвиђено да у овој години буде обновљено укупно око 70 километара водовода и седам километара канализације, за шта је планирано 1,9 милијарди динара, чиме се достиже европски стандард који предвиђа годишњу обнову мреже у износу од два одсто.

Директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић рекао је да ће се заменом старих азбестних цеви новим и модернијим добити добар притисак и стабилно снабдевање, али и смањити растур воде. Он је истакао да се највећи обим радова Предузећа тренутно обавља на Палилули у блоку „Браћа Марић“, а да затим следе радови у блоку „Сутјеска”. Најавио је да ће програмом пословања досадашњи темпо радова бити настављен и у будућности.