...

Заменик градоначелника и градски менаџер обишли раднике Београдског водовода и канализације

Заменик градоначелника Андреја Младеновић и градски менаџер Горан Весић посетили су данас погон водоводне мреже „Душановац” и обишли раднике, који отклањају кварове на уличним цевоводима, пред почетак друге смене. Обиласку је присуствовао директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић, као и чланови руководства Предузећа.

Андреја Младеновић је истакао да је БВК поднео највећи терет током леденог таласа и додао: „Управо су радници Београдског водовода и канализације допринели да грађани мање осете последице овако ниских температура.“ Он је нагласио да је током викенда било више од сто интервенција и да није направљен добар план, живот у граду би био много тежи. „Испод Београда налази се 3.600 километара водоводне мреже, а у ранијим периодима није било доводљно воље да се она обнавља. То су радови који се не виде, али су од виталне важности и ми ћемо у наредном периоду обнављати водоводну и канализациону мрежу“, објаснио  је Младеновић. Он је апеловао на грађане да буду умерени у потрошњи воде током наредних дана.

„Јутрос смо имали састанак Кризног штаба у  Водоводу. Потрошња је смањена у односу на јучерашњи дан, али још увек недовољно. Налазимо се на ивици производње, а разлог је што један број грађана из приградских насеља стално држи славине отвореним,  јер верују да на тај начин могу да спрече залеђивање воде у цевима, што је заблуда. Зато апелујемо на грађане да смање потрошњу. Као илустрација може послужити податак да је јучерашња потрошња воде била једнака летњој сезони“, овом приликом је истакао градски менаџер Горан Весић.

Директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић нагласио је да је у првом приоритету од 5. јануара било више од 200 интервенција које су саниране и додао: „Ми дневно добијамо  преко 50 пријава кварова уличних цеви, од чега 30 урадимо као приоритетне. У првој и другој смени је дневно ангажовано 40 екипа, а многи радови из прве смене пребацују се у другу, тако да смо, због броја радника и механизације коју имамо, у минусу за 10 до 15 кварова дневно. Због тога се поједини кварови одлажу за следећи дан. Мање кварове отклања осам посебних екипа. Апелујем на грађане да воде рачуна о точећим местима и унутрашњим инсталацијама, како не би долазило до замрзавања и пуцања цеви“.