Изградња канализационе мреже у Калуђерици у наредне три године

kaludjerica2Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је у уторак, 19.04.2016. године почетку радова на изградњи канализационе мреже у Калуђерици, на углу улица Жељка Миливојевића и Војводе Степе Степановића.

Данас смо обишли радове на изградњи канализације у Калуђерици, на шта грађани чекају скоро 30 година. Радови ће трајати до три године и тада ће сваки становник овог насеља, а има их 45 хиљада, имати прикључак на фекалну канализацију, па ће и овај део града изгледати сасвим другачије. Више се неће дешавати да фекалије пливају по улицама, јер је ЈКП „Београдски водовод и канализација” кренуло да овај проблем решава системски. Уједно ћемо решити и проблем потока који смо овом приликом обишли. „Београдски водовод и канализација“, „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда“ и „Београдводе“ ће до краја 2017. године овај поток уредити као прави поток,  а поред њега ће ићи посебна цев за фекалну канализацију, најавио је Мали.

У Гроцкој ће у наредних десет година за водовод и канализацију бити утрошено 68 милиона евра, рекао је Синиша Мали и додао да ће по завршетку изградње канализације у овој делу Калуђерице кренути да се ради у улици Краља Петра. Градоначелник је рекао да се чини све да и грађани који живе у удаљенијим деловима града имају исти квалитет живота као и они у центру. Мислим да је ово један од највећих проблема људи који живе у Калуђерици, а ми хоћемо да и они живе као и суграђани на Теразијама. Због тога смо и дефинисали програм да у наредних десет година сваки грађанин у Београду има свој прикључак и на воду и на канализацију, истакао је Мали.

Обиласку су присуствовали и заменик градоначелника Андреја Младеновић, члан Градског већа Раденко Дурковић, секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић, директор „Београдског водовода и канализације” Светозар Веселиновић и председник општине Гроцка Стефан Дилберовић.

О Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183