...

Изградња канализације у делу насеља Бањица

Градски менаџер Горан Весић, председник општине Вождовац Александар Савић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић обишли су радове на изградњи канализације у делу Бањице.

Радови се, како је истакао Весић, обављају у неколико фаза – прва обухвата изградњу деонице фекалне канализације у Пауновој, друга спајање са Булеваром ослобођења, а трећа изградњу секундарне мреже у Улици Породице Трајковић. Како је прецизирао, прве две фазе би требало да буду завршене ове године и коштају дванаест милиона динара.

Конкретно, овим радовима створиће се услови да око пет стотина домаћинстава у Улици породице Трајковић, која се налази на свега десетак километара од центра града, коначно могу да буду прикључени на канализациону мрежу. Радови су део плана, којим је предвиђено да сви делови Београда у скоријој будућности добију канализацију. У овом тренутку, само на Вождовцу ради се на четири локације, навео је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да је добра сарадња општине, града и јавног предузећа резултирала тиме да ће пет стотина домаћинстава коначно добити канализацију.

На Вождовцу су у току радови и на два важна колектора: Јелезовачком и Кумодрашком. До краја године дефинисаће се и даљи приоритети кад је реч о канализационој мрежи. Општина је одлучила да помогне граду и да сама пројектује секундарну канализациону мрежу за поједине деонице, истакао је Савић.