...

Мештани дела Степојевца добили воду из градског водовода

stepojevac_otvaranje2У насељу Степојевац, у среду, 30.09.2015. године, пуштена је у рад новоизграђена деоница водоводне мреже у присуству градског менаџера Горана Весића, директора ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозара Веселиновића и заменика председника општине Лазаревац Бојана Стевића.

У Улици Велимира Веце Лесендрића, у овом насељу, у периоду од 01.07. до 28.09.2015. године ЈКП „Београдски водовод и канализација“ положио је нову водоводну мрежу у укупној дужини од 1855m. На новоизграђеном делу мреже до сада је изведено 17 кућних прикључака од укупно 42. До краја године предвиђена је изградња још 3120m нове мреже у оквиру прве фазе изградње водовода у насељу Степојевац.

Градски менаџер Горан Весић овом приликом је изјавио: „Очекујемо да се у два лазаревачка насеља, Врбовну и Степојевцу, на београдски водовод прикључи по 1.000 домаћинстава до половине следеће године. За овај посао град је издвојио више од милион евра, а партиципацију на рате плаћају и грађани“.  Весић је додао да на овај начин Град Београд показује да су му сви делови престонице подједнако важни.

Мештанин Радисав Лесандрић захвалио се општини Лазаревац, Водоводу и Граду Београду у име житеља дела Степојевца и нагласио да су на овај тренутак чекали више од три деценије.