Почела изградња канализационе мреже у Сурчину

kanalizacija-surcinГрадски менаџер Горан Весић у среду, 20.04.2016. године присуствовао је почетку радова на изградњи секундарне канализационе мреже у старом језгру општине Сурчин. Том приликом, Весић је истакао да је вредност радова на изградњи фекалне канализације у Сурчину 131 милион динара.

Обиласку радова присуствовали су и председник Скупштине општине Сурчин Стеван Шуша, директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић и директор предузећа које изводи радове „Миленијум тим” Стојан Вујко.

Биће изграђено 45 километара канализационе мреже и на овај начин се стичу услови да 4.400 домаћинстава буде прикључено на канализациони систем. У самом језгру Сурчина живи око 12.000 људи и свакоме је јасно колико је ово значајно за општину. Рок за изградњу је 240 дана, односно до 20. децембра, што смо ми као Град Београд обећали. Ово је уједно и исправљање једног пропуста, а заправо малверзације која се у Сурчину догодила пре неколико година, када је бивша општинска власт узела новац грађана за канализацију, потрошила ненаменски кредит од милион евра, а канализације данас нема. Да је има, не бисмо је ми данас градили и ми ћемо испоштовати уговоре које су грађани потписали са општином и добиће оно за шта су платили, рекао је градски менаџер Горан Весић.

У другој половини године очекује нас изградња канализационе црпне станице у Добановцима, вредне 250 милиона динара, и грађани ове општине могу бити сигурни да у наредних десет година, у оквиру градског плана, ниједна кућа неће остати без канализације. Наша политика је да сви становници Београда, без обзира на то где живе, морају имати канализацију, водовод, пут и јавни превоз и зато улажемо у приградске општине како бисмо надокнадили недостајућу инфраструктуру, која није урађена у претходном периоду, казао је Весић.

Председник Скупштине општине Сурчин Стеван Шуша објаснио је да је пројекат канализације направљен тако да се ради у 17 сегмената, који ће, иако засебни, бити повезани у функционалну целину. Како која целина буде завршена, тако ће се прикључивати и домаћинства на мрежу, а после тога радићемо на канализацији у Добановцима и наставити да стварамо услове за њену изградњу према Јакову и осталим селима на територији општине, рекао је Шуша.

 

О Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183