...

Прикључење ОШ „Сава Шумановић“ на канализацију

Грaдски мeнaџeр Гoрaн Вeсић, чланица Градског већа Тања Поповић, в.д. секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак, председник општине Земун Дејан Матић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић обишли су данас Основну школу „Сава Шумановић” у Земуну, где су у току завршни радови прикључења на канализациону мрежу. Обиласку су присуствовали и помоћник министра просвете за основно образовање Весна Недељковић и заменик министра Дамир Ковачевић.

Очекујемо да у наредна два дана посао на прикључењу школе на канализациону мрежу, вредан 4,5 милиона динара, буде завршен, чиме ће целокупна инфраструктура ове школе бити заокружена, истакао је Горан Весић.

У Алтини се тренутно ради и читав низ других инфраструктурних пројеката, чији је циљ да живот 20.000 становника овог насеља учине комфорнијим.

Предуслов прикључења школе на канализациону мрежу било је прошлогодишње увођење канализације на Добановачком путу. Поред школе, прикључићемо и нови вртић, чиме стварамо услове да овај део Алтине буде потпуно комунално уређен, рекао је овом приликом председник општине Земун Дејан Матић и додао да се поред овог пројекта на територији Земуна, у насељу Плави хоризонти такође гради канализациона мрежа, а да се до краја године очекује почетак радова у Батајници на пет километара мреже. У насељу Шангај чека се на израду планске документације и пркључење на постојећи систем у Батајници, а за Грмовац се планира изградња седам километара водоводне мреже.

Директорка ОШ „Сава Шумановић” Јасмина Тонић захвалила је представницима Општине Земун и Града, као и ЈКП „Београдски водовод и канализација”, који су помогли да се реше дугогодишњи  проблеми школе и створе услови који ће омогућити да се настава обавља на најбољи могући начин.