...

Пуштена у рад обновљена чесма у Цвијићевој

uz tekst 1У градском парку, на углу улица Здравка Челара и Цвијићеве, у понедељак, 27.04.2015. године, после четири године ван функције, пуштена је у рад обновљена чесма. Отварању су присуствовали шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Александар Јовичић, заменик директора ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Владо Секулић, као и многобројни суграђани. Поновном пуштању чесме највише су се обрадовали малишани, који су једва дочекали да пију воду, прскају се и играју. Комплетне радове на сређивању чесме извео је Београдски водовод на иницијативу грађана краја, у коме се она налази.

Овом приликом Александар Јовичић апеловао је на све присутне да чувају заједничку имовину грађана и не дозволе њено уништавање и додао „Ово је мали детаљ и на први поглед ништа велико, али овакве ствари чине свакодневни живот. Иницијативе грађана за нас су веома важне јер нам дају потребан импулс да делујемо у одређеном правцу. То нису велике инвестиције, али оне суграђанима много значе и настојаћемо да правовремено реагујемо како би грађани били задовољни“.

Владо Секулић је истакао да је задржан стари изглед чесме са три точећа места, али и да је учињено све што је потребно да чесма, поред своје основне функције буде и безбедна „Најважније нам је било да обезбедимо шахт за одвод, који је пукао и од кога је претила опасност, највише за децу. Уложена средства нису велика, али ми такве радове обављамо и на другим општинама. Сличне реконструкције урадили смо на Вождовцу, Раковици и Новом Београду. ЈКП „Београдски водовод и канализација” је сервис свих грађана Београда, а како нам се приближава топли период године, овакве акције ће код суграђана сигурно наићи на одобравање.