...

Реновирани Цветни трг предат Београђанима на коришћење

IMG_8406Градоначелник Београда Синиша Мали, градски менаџер Горан Весић и генерални директор компаније „Делез Србија” Џон Кирицис у среду, 16.12.2015. године свечано су отворили потпуно реконструисани Цветни трг на Врачару. Догађају су присуствовали и остали чланови највишег руководства Скупштине Града, као и директори јавних градских предузећа.

IMG_8451Градоначелник Мали је истакао да је ово само први корак у потпуном сређивању центра града, какав Београд заслужује као европска и светска престоница. „Цветни трг је један од најстаријих тргова у Београду, а после ове реконструкције за многе и најлепши. У фебруару ће на овом месту бити откривен и споменик Бориславу Пекићу“ додао је Мали. Приликом отварања Цветног трга он је за 2016. годину најавио и реконструкције Трга Славија и Булевара ослобођења, обнову Трга републике, Теразијске терасе, Карађорђеве улице и Косанчићевог венца.

Градски менаџер Горан Весић је овом приликом нагласио да је реконструкција Цветног трга само почетак реконструкције Његошеве улице, која ће од Курсулине до зграде Дирекције за грађевинско земљиште бити такође претворена у трг, док ће се остали делови Његошеве сукцесивно претварати у пешачку зону.

Реконструкцију Цветног трга, као и комплетне радове на новој пешачкој зони у Улици Вука Караџића, извела су градска јавна предузећа. ЈКП „Београдски водовод и канализација“ имало је значајно учешће у овим реконструкцијама.