...

Састанак помоћника градоначелника са менаџментом ЈКП БВК о Програму пословања за 2017. годину.

satanak-borko-milosavljevic-smallПомоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић одржао је 09.11.2016. године, заједно са градском секретарком за комуналне и стамбене послове Нином Јандрић и менаџментом ЈКП „Београдски водовод и канализација”, састанак на тему програма пословања нашег  предузећа за 2017. годину.

– Програмом пословања радимо превентивну контролу рада и пословања јавних предузећа за наредну годину, што је у складу са политиком Града Београда. Када је у питању програм пословања ЈКП „Београдски водовод и канализација”, акценат је на реконструкцији постојеће и изградњи нове водоводне и канализационе мреже – истакао је Милосављевић.

Према његовим речима, за разлику од претходне године, када је замењено 14 километара водоводне мреже, ове године ће реконструкција бити извршена на 70 километара.

– Тиме ће Београд после 20 година достићи европски просек, а то је да се годишње врши замена два процента водоводне мреже, што је стандард у Европској унији. Поред тога, вршиће се приоритетна замена азбестних цеви и на тај начин ће се такође радити на унапређењу квалитета водоводне мреже – додао је помоћник градоначелника.

Милосављевић је најавио да ће бити реконструисано 7,5 километара канализационе мреже и истакао да ће се у сарадњи са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда радити на изградњи секундарне мреже, у складу са стратегијом покривања канализационе мреже за наредних десет година.

Он је додао да је суштина програма пословања развојни карактер, као и да исти подразумева значајне инвестиционе подухвате у делатности ЈКП „Београдски водовод и канализација“.

–  Резултат свега тога биће боља и квалитетнија услуга за наше суграђане. У финансијском смислу, ЈКП „Београдски водовод и канализација” ће и наредне године имати тренд побољшања свог финансијског резултата. То је резултат добре контроле коју спроводимо, од саме припреме програма пословања до реализације и покретања јавних набавки. Управо зато су са нама данас били и представници Службе интерне ревизије, која контролише трошкове, биланс стања и биланс успеха. Служба буџетске инспекције је овде како би контролисала исправност јавних набавки и њихову вредност, тј. нашу потребу да сузбијемо предимензиониране јавне набавке које аутоматски повећавају трошкове – појаснио је Милосављевић.

Нина Јандрић је истакла, да су   преко  Секретаријата за комуналне и стамбене послове и града Београда  поред обнављања водоводне и канализационе мреже  , на нивоу града у  плану за 2017. годину обезбеђена средства  да се  финасира и чишћење преко 70.000 сливника као и одржавање јавних чесми и фонтана.

Београдски водовод и канализација ће  се и у наредној години ангажовати да пружи што квалитетнију и јефтинију услугу нашим суграђанима. У том смислу смо са нашим оснивачем и ресорним  секретаријатом , предузели све потребне кораке,  како би наше  пословање у наредној години  било  што квалитетније и рационалније. Спремни смо,  да поред  наведених активности,  уђемо у нови инвестициони циклус – нагласио  је Драган Ђорђевић.