...

Ambasador Danske i privredna delegacija iz te zemlјe u poseti PP Makiš

Ambasador Danske, Nјegova ekselencija Anders Kristijan Hougor i renomirane danske kompanije posetili su proizvodni pogon na Makišu. Cilј posete jeste upoznavanje sa poslovnim planovima i cilјevima Beogradskog vodovoda i kanalizacije, kao i sa izazovima sa kojima se naše Preduzeće svakodnevno susreće. Privrednu delegaciju čine uspešne danske kompanije – Grundfos, Danfoss, Kamstrup, AVK International, Liqflow, LiqTech International, Howden, Clean, Frederiksberg Forsyning i dr. – koje su predstavile svoje usluge i proizvode iz oblasti vodosnabdevanja i tretmana otpadnih voda.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević istakao je da je unapređenje sistema rada Preduzeća glavni razlog permanentne otvorenosti za saradnju sa mnogim uspešnim svetskih kompanijama. Naglasio je da su smanjenje kreditne zaduženosti Beograda i finansijska stabilizacija preduzeća u velikoj meri doprineli povećanom interesovanju stranih kompanija, među kojima su i danske, za planove i cilјeve JKP BVK. Direktor je podsetio da Srbija i Danska obeležavaju jedan vek diplomatskih odnosa i da je poslednjih godina vidlјiv rast u trgovinskoj razmeni naše zemlјe.

Ambasador Danske Hougor istakao je da je cilј posete upoznavanje sa sistemom vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda u Srbiji, koja će doprineti dobroj saradnji, razmenjivanju iskustva i znanja.

Prvo postrojenje za odvođenje otpadnih voda u Danskoj izgrađeno je 1976. godine, a danas ima 1400 postrojenja. Od 1980. godine potrošnja vode u Danskoj smanjila se za oko 40 odsto i danas se dve trećine potrošnje vode u Danskoj odnosi na privredu.

Predstavnici danskih kompanija obišli su najveći proizvodni pogon Beogradskog vodovoda i upoznali se sa tehnologijom rada.

Cilј posete najvećoj fabrici za preradu vode u Srbiji jeste upoznavanje danskih kompanija sa poslovnim planovima i cilјevima Beogradskog vodovoda i kanalizacije, kao i sa izazovima sa kojima se naše Preduzeće svakodnevno susreće. Tokom posete koju je organizovala Ambasada Danske, stručni timovi razmenili su profesionalna iskustva izuzetno korisna za unapređenje poslovanja Beogradskog vodovoda i kanalizacije i rešavanje eventualnih problema sa kojima se Preduzeće suočava.