...

Apel potrošačima za racionalnu potrošnju vode

brend_newSvi proizvodni pogoni Beogradskog vodovoda maksimalno su angažovani, a kvarovi na distributivnoj mreži otklanjaju se što je moguće brže, bez obzira na vremenske uslove. Auto-cisterne s vodom za piće postavljene su na najkritičnijim područjima, kao i na frekventnim lokacijama u gradu.

Ipak, i pored maksimalnog angažovanja tehničkih sistema i ljudi, Beogradski vodovod upućuju apel svim sugrađanima da racionalno koriste vodu za piće. U pojedinim rubnim područjima grada dolazi do poremećaja u snabdevanju vodom, a merači protoka vode, koji su raspoređeni po čitavoj teritoriji Beograda, na ovim lokacijama beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene. Ovo nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju pitke vode za natapanje poljoprivrednih kultura i zelenih površina, punjenje bazena, rashlađivanje pločnika i slično. Najkritičnije je u podavalskim naseljima Pinosava, Beli potok, Zuce, zatim u Ripnju, Leštanima, Vinči, Vrčinu, a od juče i u Barajevu.

Beogradski vodovod i Gradska uprava apeluju na stanovnike ovih naselja, kao i na sve Beograđane, da se uzdrže od nenamenske potrošnje pitke vode i na taj način omoguće normalno snabdevanje.