...

Biciklom je danas na posao došla i ekipa BVK

U okviru takmičenja „Samo ne autom“, kojim se obeležava Svetski dan bez automobila, ekipa Beogradskog vodovoda i kanalizacije priključila se mnogim institucijama, organizacijama i firmama. Prijavljena ekipa našeg Preduzeća je ovog jutra na posao došla biciklom, umesto automobilom ili javnim prevozom i tako podržala povećanje svesti o alternativnim, odnosno ekološki održivim i zdravijim načinima prevoza.

Incijator za učestvovanje BVK na takmičenju bila je rukovodilac Službe računovodstva Slavica Ilić, koja je svojim biciklom danas do posla prešla 11 km. Njoj su se, u okviru takmičenja, pridružili inženjeri projektanti u Birou za projektovanje Marta Ilić (11 km) i Dušan Radanović (4,3 km), mašinista Radoje Mimović (7,2 km), referent prodaje za velike potrošače Mirko Kilibarda (5,3 km), referent prodaje Radojlo Jovanović (13,7 km), referent prodaje za SON potrošače Dejan Jaćimović (5 km) i kolega iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Ivan Vujasinović. Prijavljena ekipa Beogradskog vodovoda tako je zbirno do posla danas prešla 57,5 km.

Od ove godine i grad Beograd se priključio evropskim prestonicama u takmičenju u broju pređenih kilometara, biciklom ili peške do radnih mesta, a svoj doprinos dali su  gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski arhitekta Milutin Folić, koji su danas na posao takođe došli biciklom.

Izazov pod sloganom „Samo ne autom“ je deo globalne inicijative „Dan bez automobila“, koja se u svetu već dve decenije obeležava svakog 22. septembra u okviru Evropske nedelje mobilnosti, a promoviše alternativna sredstva prevoza u svakodnevnoj saobraćajnoj komunikaciji.

Jedna od najvažnijih poruka ove inicijative je promovisanje zdravog načina života i smanjenje zagađenja prirodne okoline.