...

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa saradnicima održao radni sastanak sa rukovodstvom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“

Prioritet za 2015. – rekonstrukcija Makiša 1

Gradonačelnik Siniša Mali, pomoćnik gradonačelnika Borko Мilosavljević i gradski menadžer Goran Vesić istakli su da je JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” tokom prethodne dve godine uspešno poslovalo, ali i da se ove godine očekuju još bolji rezultati.
JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je prošle godine uspešno okončalo kapitalnu investiciju u vidu izgradnje proizvodnog pogona za preradu vode Makiš 2, a ove godine očekuje nas rekonstrukcija pogona Makiš 1 – najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Svetozar Veselinović pojasnio je da će u narednih nedelju dana Makiš 2 dobiti sve neophodne dozvole kako bi počeo sa radom u punom kapacitetu. Gotovo istovremeno započeće sanacija i revitalizacija proizvodnog pogona Makiš 1, koja će trajati oko godinu i po dana – rekao je direktor Veselinović.
Gradonačelnik Beograda je podsetio da je u svim gradskim komunalnim preduzećima potpisan novi kolektivni ugovor i da je u toku nova sistematizacija radnih mesta, koja u slučaju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, između ostalog, podrazumeva smanjenje broja direktora i savetnika, a sve u cilju veće efikasnosti i profitabilnosti poslovanja.