...

Gradonačelnik Mali obišao Pogon „Bele vode“ i razgovarao sa radnicima

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, u okviru obilaska gradskih komunalnih preduzeća, posetili su danas proizvodni pogon JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na Belim vodama. Ovom prilikom oni su razgovarali sa direktorom Draganom Đorđevićem, predstavnicima sindikata i radnicima o poboljšanju uslova rada i realizaciji planova JKP BVK.

Siniša Mali je prilikom posete poručio da je funkcionisanje komunalnog sistema veoma važno za svakog građanina Beograda. Zato je potrebno da svako u svom domenu poboljša usluge koje pružamo Beograđanima.

„Danas razgovaramo o tome kako ćemo da rekonstruišemo Makiš 1, fabriku za proizvodnju vode koja radi već 30 godina, i time obezbedimo građanima Beograda snabdevanje pijaćom vodom za narednih 20 godina. Razgovaramo o tome kako ćemo da uložimo novac u dalji razvoj vodovodne i kanalizacione mreže. Beogradski vodovod, od ove godine, planira da na godišnjem nivou menja 70 kilometara stare vodovodne mreže, kako bi smanjio gubitke i sprečio pucanje cevovoda, onda kada su temperature visoke ili pak izuzetno niske. To je strategija odgovornog pristupa koji imamo za sva javna preduzeća, ali takođe i socijalno-ekonomskog dijaloga koji vodimo sa sindikatima i zaposlenima, kako ovog, tako i ostalih komunalnih preduzeća, istakao je gradonačelnik Mali na Pogonu Bele vode.

On je takođe podsetio da je pre tri godine, kada je bio predsednik Privremenog organa Beograda, na jednom od prvih sastanaka bilo reči o nedostatku novca za izgradnju Fabrike za proizvodnju vode Makiš 2, te da su radovi bili zaustavljeni.  Nova gradska vlast, koja je tada preuzela vođenje Grada, problem je rešila i Makiš 2 je završen.

Prilikom današnjeg obilaska Pogona, Siniša Mali je razgovarao sa radnicima Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Saslušao je njihove sugestije i pitanja, a u duhu saradnje i partnerstva je obećao da će ta pitanja da budu rešena.

„Ono što vidim pri posetama komunalnim preduzećima jeste da postoji visoka svest svih zaposlenih o tome da gradimo bolji i lepši Beograd“, zaključio je Mali.

Ovo je četvrta poseta gradonačelnika gradskim komunalnim preduzećima, a u narednom periodu posetiće i preostala, od ukupno njih 17.