...

Gradonačelnik obišao radove na izgradnji nove kanalizacije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Borivoja Milojevića u Rakovici. Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević.

Siniša Mali je rekao da mu je želja da kvalitet života u svim delovima grada Beograda bude jednak, bez obzira na to u kom delu grada žive.
To je politika od koje nećemo odustati. Borićemo se za svaki kilometar vodovodne i kanalizacione mreže, kao i asfalta. Ove godine će Rakovica biti veliko gradilište. Završavamo kanalizacionu mrežu u vrednosti od 35 miliona dinara, radićemo gotovo šest kilometara novog asfalta, u junu otvaramo novi dom zdravlja, sredinom marta polažemo kamen temljac za veliki ritejl park na mestu nekadašnje fabrike „Rekord”. Od zapuštenog dela Rakovice pravimo nešto lepo i novo, na taj način pokrećemo građevinsku industriju i zapošljavamo ljude sa ove opštine – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, sve to je deo velikog plana da do 2025. godine svako domaćinstvo u Beogradu ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Prošle godine smo uradili 18 kilometara kanalizacione mreže i 110 kilometara vodovodne mreže, a očekuje nas još 250 kilometara primarne i 750 kilometara sekundarne kanalizacione mreže, kao i 400 kilometara sekundarne i 180 kilometara primarne vodovodne mreže. Uz to će biti urađeno 25 crpnih stanica i 14 postrojenja za prečišćavanje vode – precizirao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić zahvalio je Gradu Beogradu na pomoći i pažnji koju pruža građanima te opštine.