Gradonačelnik primio požrtvovanog radnika JKP BVK Miću Vasića

Nagradjen radnik BVKGradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u sredu 13.01.2016. godine u Starom dvoru radnika JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Miću Vasića, koji je dva dana ranije učestvovao u spasavanju prilikom pada kabine kamiona sa vozačem na Ostružničkom mostu.

Vozač dizaličar Mića Vasić našao se na mestu nesreće do koje je došlo zbog sudara dva kamiona i ponudio se predstavnicima policije da svojom dizalicom izvuče kabinu iz reke Save i time pomogne u spasavanju.

Gradonačelnik je pozdravio gest radnika koji već 20 godina radi u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji i istakao da njegov primer može da posluži kao motivacija i drugim zaposlenim radnicima u komunalnom sistemu Grada.

„Mi smo ponosni na naše radnike u svim javnim komunalnim preduzećima, a posebno na one koji hrabro i predano rade svoj posao i ponekad se izlažu rizičnim situacijama. Vasić je svojevoljno ponudio pomoć i ostao na licu mesta dugo nakon završetka radnog vremena. Odlučili smo da ga nagradimo promocijom u preduzeću, malom novčanom naknadom u skladu sa mogućnostima i sa sedam dana odmora u odmaralištu preduzeća u Vrnjačkoj Banji. Nije to jedini primer požrtvovanosti naših radnika, ali rešili smo da ga nagradimo, jer daje lep primer i podsticaj i drugima“ rekao je ovom prilikom gradonačelnik.

Na ovom poslu bili su angažovani i radnici drugih komunalnih preduzeća, kao što su „Gradska čistoća” i „Beograd-put”.

„Na nama je da učinimo sve da komunalni sistem dobro funkcioniše i da nagradimo one koji ga unapređuju, kao i da promovišemo te pojedince“ istakao je Siniša Mali poželevši Mići Vasiću mnogo sreće u daljem radu.

Kolektiv JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na čelu sa direktorom Svetozarom Veselinovićem čestita Mići Vasiću na ljudskom gestu i primeru koji je dao svim kolegama u Preduzeću.

O Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183