...

Gradski menadžer obišao radove u Mutapovoj ulici

Radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Mutapovoj ulici na opštini Vračar, danas su obišli gradski menadžer Goran Vesić i Sekretar za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić sa direktorom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Draganom Đorđevićem.
Ove godine na opštini Vračar biće rekonstruisano oko dva kilometra vodovodnih cevi u više ulica, rekao je gradski menadžer Goran Vesić ovom prilikom.

Rekonstrukcija u Mutapovoj ulici biće urađena tako da će biti položene nove cevi, uradiće se priključci, a građani će sve vreme imati vodu. Tek kada potrošači budu dobili nove priključke, biće isključena stara mreža,  naglasio je Vesić, dodavši da će ove godine na Vračaru, pored Mutapove, biti rekonstruisane i vodovodne cevi u Šumatovačkoj, Svetozara Markovića, Generala Horvatovića i Molerovoj, u ukupnoj vrednosti od 84 miliona dinara.

Mi smo ove godine predvideli rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od skoro 70 kilometara. S obzirom na to da postoji oko 3.500 kilometara vodovodne mreže na teritoriji grada Beograda, rekonstruisaćemo dva posto,  što je evropski standard,  istakao je Vesić i podsetio da je to prvi put posle mnogo decenija.

Za rekonstrukciju vodovodne mreže Beogradski vodovod je izdvojio skoro 1,7 milijardi dinara. Osim ovih radova, predviđena je i rekonstrukcija oko sedam kilometara kanalizacione mreže, a radiće se i kolektori.

Vesić je podsetio da su svi ti radovi deo plana koji se sprovodi već godinu dana, a to je da do 2025. godine svaki građanin Beograda ima kanalizaciju i vodu, a da se sukcesivno menjaju i stare cevi.

Prosečna starost vodovodnih cevi u Beogradu je oko 40 godina, a nije mali broj ni onih koje su starije i zato moramo da ih menjamo, rekao je gradski menadžer.

Direktor JKP BVK Dragan Đorđević je po obilasku radova istakao je da će, što se tiče rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, Preduzeće kao obavezni program poslovanja u sledećim godinama imati dve obaveze, a to je projektovanje 70 kilometara vodovodne mreže za svaku sledeću godinu, koju će rekonstruisati, kao i izvođenje radova po projektima koji će biti sastavni deo programa poslovanja.