...

Gradski menadžer obišao radove u naselju Krnjača

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u bloku „Braća Marić” u palilulskom naselju Krnjača. Obilasku radova prisustvovali su i predsednik ove opštine Aleksandar Jovičić i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević.

Vesić je istakao da ovi radovi predstavljaju deo gradskog desetogodišnjeg plana kojim je predviđeno da cela teritorija Beograda bude pokrivena vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

Ovim radovima biće zamenjeno četiri kilometra vodovodnih cevi što je, pored nedostatka kanalizacione mreže koju ćemo takođe graditi, jedan od gorućih problema stanovnika ovog naselja. Ove godine na Paliluli je predviđena zamena sedam kilometara azbestnih cevi, za šta će biti izdvojeno 98 miliona dinara, a zamena cevi u bloku „Braća Marić“ iznosiće 50 miliona, rekao je Goran Vesić i dodao da je planovima „Vodovoda” predviđeno da u ovoj godini bude obnovljeno ukupno oko 70 kilometara vodovoda i sedam kilometara kanalizacije, za šta je planirano 1,9 milijardi dinara, čime se dostiže evropski standard koji predviđa godišnju obnovu mreže u iznosu od dva odsto.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević rekao je da će se zamenom starih azbestnih cevi novim i modernijim dobiti dobar pritisak i stabilno snabdevanje, ali i smanjiti rastur vode. On je istakao da se najveći obim radova Preduzeća trenutno obavlja na Paliluli u bloku „Braća Marić“, a da zatim slede radovi u bloku „Sutjeska”. Najavio je da će programom poslovanja dosadašnji tempo radova biti nastavljen i u budućnosti.