...

Izgradnja kanalizacije u delu naselja Banjica

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević obišli su radove na izgradnji kanalizacije u delu Banjice.

Radovi se, kako je istakao Vesić, obavljaju u nekoliko faza – prva obuhvata izgradnju deonice fekalne kanalizacije u Paunovoj, druga spajanje sa Bulevarom oslobođenja, a treća izgradnju sekundarne mreže u Ulici Porodice Trajković. Kako je precizirao, prve dve faze bi trebalo da budu završene ove godine i koštaju dvanaest miliona dinara.

Konkretno, ovim radovima stvoriće se uslovi da oko pet stotina domaćinstava u Ulici porodice Trajković, koja se nalazi na svega desetak kilometara od centra grada, konačno mogu da budu priključeni na kanalizacionu mrežu. Radovi su deo plana, kojim je predviđeno da svi delovi Beograda u skorijoj budućnosti dobiju kanalizaciju. U ovom trenutku, samo na Voždovcu radi se na četiri lokacije, naveo je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da je dobra saradnja opštine, grada i javnog preduzeća rezultirala time da će pet stotina domaćinstava konačno dobiti kanalizaciju.

Na Voždovcu su u toku radovi i na dva važna kolektora: Jelezovačkom i Kumodraškom. Do kraja godine definisaće se i dalji prioriteti kad je reč o kanalizacionoj mreži. Opština je odlučila da pomogne gradu i da sama projektuje sekundarnu kanalizacionu mrežu za pojedine deonice, istakao je Savić.