Izgradnja kanalizacione mreže u Kaluđerici u naredne tri godine

kaludjerica2Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je u utorak, 19.04.2016. godine početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kaluđerici, na uglu ulica Željka Milivojevića i Vojvode Stepe Stepanovića.

Danas smo obišli radove na izgradnji kanalizacije u Kaluđerici, na šta građani čekaju skoro 30 godina. Radovi će trajati do tri godine i tada će svaki stanovnik ovog naselja, a ima ih 45 hiljada, imati priključak na fekalnu kanalizaciju, pa će i ovaj deo grada izgledati sasvim drugačije. Više se neće dešavati da fekalije plivaju po ulicama, jer je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” krenulo da ovaj problem rešava sistemski. Ujedno ćemo rešiti i problem potoka koji smo ovom prilikom obišli. „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ i „Beogradvode“ će do kraja 2017. godine ovaj potok urediti kao pravi potok,  a pored njega će ići posebna cev za fekalnu kanalizaciju, najavio je Mali.Ž

U Grockoj će u narednih deset godina za vodovod i kanalizaciju biti utrošeno 68 miliona evra, rekao je Siniša Mali i dodao da će po završetku izgradnje kanalizacije u ovoj delu Kaluđerice krenuti da se radi u ulici Kralja Petra. Gradonačelnik je rekao da se čini sve da i građani koji žive u udaljenijim delovima grada imaju isti kvalitet života kao i oni u centru. Mislim da je ovo jedan od najvećih problema ljudi koji žive u Kaluđerici, a mi hoćemo da i oni žive kao i sugrađani na Terazijama. Zbog toga smo i definisali program da u narednih deset godina svaki građanin u Beogradu ima svoj priključak i na vodu i na kanalizaciju, istakao je Mali.

Obilasku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Radenko Durković, sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Svetozar Veselinović i predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović.

O Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183