...

Meštani dela Stepojevca dobili vodu iz gradskog vodovoda

stepojevac_otvaranje2U naselju Stepojevac, u sredu, 30.09.2015. godine, puštena je u rad novoizgrađena deonica vodovodne mreže u prisustvu gradskog menadžera Gorana Vesića, direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozara Veselinovića i zamenika predsednika opštine Lazarevac Bojana Stevića.

U Ulici Velimira Vece Lesendrića, u ovom naselju, u periodu od 01.07. do 28.09.2015. godine JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ položio je novu vodovodnu mrežu u ukupnoj dužini od 1855m. Na novoizgrađenom delu mreže do sada je izvedeno 17 kućnih priključaka od ukupno 42. Do kraja godine predviđena je izgradnja još 3120m nove mreže u okviru prve faze izgradnje vodovoda u naselju Stepojevac.

Gradski menadžer Goran Vesić ovom prilikom je izjavio: „Očekujemo da se u dva lazarevačka naselja, Vrbovnu i Stepojevcu, na beogradski vodovod priključi po 1.000 domaćinstava do polovine sledeće godine. Za ovaj posao grad je izdvojio više od milion evra, a participaciju na rate plaćaju i građani“.  Vesić je dodao da na ovaj način Grad Beograd pokazuje da su mu svi delovi prestonice podjednako važni.

Meštanin Radisav Lesandrić zahvalio se opštini Lazarevac, Vodovodu i Gradu Beogradu u ime žitelja dela Stepojevca i naglasio da su na ovaj trenutak čekali više od tri decenije.