Obilazak kanala u Ulici Igora Vasiljeva u Krnjači

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, v.d. direktora JKP BVK Dragan Đorđević, izvršni direktor za kanalizacioni sistem Zoran Matić, kao i nekolicina građana, u četvrtak, 04.08.2016. godine, obišli su kanal u ulici Igora Vasiljeva u Krnjači u kome je u prethodnom periodu vršen poseban tretman vode, zbog zagađenja i neprijatnih mirisa.

Kanal u Igora Vasiljeva u KrnjaciVoda u kanalu tretirana je biološkim sredstvom Micropan Oxyless od 13.05.2016. godine. Uzorkovana je jednom nedeljno, a kvalitet vode praćen je u Laboratoriji za ispitivanje otpadnih voda Beogradske  kanalizacije. Nakon tretmana je, na osnovu dobijenih rezultata, uočeno da su uzorci bistriji, kao i da je smanjen neprijatan miris. Takođe se uočava i smanjenje biološkog opterećenja (BPK5 i HPK), a smanjene su i koncentracije jedinjenja sumpora, prvenstveno sulfata, što ukazuje na razlaganje organskih materija u vodama i sedimentu.

Građani u Ulici Igora Vasiljeva sada više ne osećaju jake, neprijatne mirise koji su dolazili iz kanala, a u vodi su se nedavno pojavile i prve žabe, kao vesnici povratka živog sveta.

O Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183