...

Otvorena sezona rada gradskih fontana

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je puštanjem u rad fontane na platou Hrama Svetog Save i zvanično otvorilo sezonu rada javnih gradskih fontana. Puštanju u rad obnovljene fontane, u jednom od najlepših gradskih parkova, prisustvovali su gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i direktor JKP BVK Dragan Đorđević.

Na obnovljenoj fontani na platou Hrama Svetog Save sanirana je rasveta, što je obuhvatalo zamenu kompletne instalacije, kao i podnih podvodnih reflektora. Na fontani su zamenjeni svi paneli, brizgaljke, kompletna elektro i mašinska instalacija. Zamenjena je i automatika koja upravlja režimom rada fontane.

Obnovili smo jednu od najvažnijih beogradskih fontana ispred koje se fotografiše veliki broj turista koji posete Beograd. Nadam se da će Beograđani prepoznati sav trud koji ulažemo u obnovu fontana i česama i da će se prema njima odnositi na način na koji one zaslužuju, a to je domaćinski način, rekao je direktor Dragan Đorđević.

Trenutno je u toku postupak javne nabavke koja se odnosi na građevinsku rekonstrukciju gradskih fontana, a pored ove kod Hrama Svetog Save, biće obnovljene još neke gradske fontane, istakao je Đorđević.

Beogradski vodovod i kanalizacija, u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za komunalna i stambena pitanja, održava 41 fontanu i 165 javnih gradskih česama.

Sezona rada gradskih fontana otvara se svake godine 1. aprila i traje do 31. oktobra.