Počela izgradnja kanalizacione mreže u Surčinu

kanalizacija-surcinGradski menadžer Goran Vesić u sredu, 20.04.2016. godine prisustvovao je početku radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u starom jezgru opštine Surčin. Tom prilikom, Vesić je istakao da je vrednost radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Surčinu 131 milion dinara.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozar Veselinović i direktor preduzeća koje izvodi radove „Milenijum tim” Stojan Vujko.

Biće izgrađeno 45 kilometara kanalizacione mreže i na ovaj način se stiču uslovi da 4.400 domaćinstava bude priključeno na kanalizacioni sistem. U samom jezgru Surčina živi oko 12.000 ljudi i svakome je jasno koliko je ovo značajno za opštinu. Rok za izgradnju je 240 dana, odnosno do 20. decembra, što smo mi kao Grad Beograd obećali. Ovo je ujedno i ispravljanje jednog propusta, a zapravo malverzacije koja se u Surčinu dogodila pre nekoliko godina, kada je bivša opštinska vlast uzela novac građana za kanalizaciju, potrošila nenamenski kredit od milion evra, a kanalizacije danas nema. Da je ima, ne bismo je mi danas gradili i mi ćemo ispoštovati ugovore koje su građani potpisali sa opštinom i dobiće ono za šta su platili, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

U drugoj polovini godine očekuje nas izgradnja kanalizacione crpne stanice u Dobanovcima, vredne 250 miliona dinara, i građani ove opštine mogu biti sigurni da u narednih deset godina, u okviru gradskog plana, nijedna kuća neće ostati bez kanalizacije. Naša politika je da svi stanovnici Beograda, bez obzira na to gde žive, moraju imati kanalizaciju, vodovod, put i javni prevoz i zato ulažemo u prigradske opštine kako bismo nadoknadili nedostajuću infrastrukturu, koja nije urađena u prethodnom periodu, kazao je Vesić.

Predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša objasnio je da je projekat kanalizacije napravljen tako da se radi u 17 segmenata, koji će, iako zasebni, biti povezani u funkcionalnu celinu. Kako koja celina bude završena, tako će se priključivati i domaćinstva na mrežu, a posle toga radićemo na kanalizaciji u Dobanovcima i nastaviti da stvaramo uslove za njenu izgradnju prema Jakovu i ostalim selima na teritoriji opštine, rekao je Šuša.

O Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183