...

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević razgovarao u JKP „BVK” o Nacrtu programa poslovanja za 2016.godinu

IMG_8137Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević sa saradnicima obišao je 5. novembra 2015. god. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i na radnom sastanku sa rukovodstvom preduzeća razgovarao o Nacrtu programa poslovanja za 2016. godinu.

Milosavljević je istakao da se na ovaj način, uz konsultacije, sprovodi vid preventivne kontrole, kako bi planovi radova i troškova bili što racionalniji. On je naglasio da se radi o ukupno tri nivoa razgovora, od resornog sekretarijata i Uprave za cene, preko razgovora gradskog menadžmenta sa rukovodstvom preduzeća do komisije koju formira gradonačelnik kako bi se plan kao predlog programa prosledio odbornicima Skupštine Beograda na odlučivanje.

On je naglasio da se u sledećoj godini očekuje više investicija, kao i da će budućim strateškim dokumentom biti uspostavljen razvoj vodovodne i kanalizacione mreže u narednih deset godina.

“U tom dokumentu jasno će se pokazati gde i koji će se sistem kanalizacione i vodovodne mreže razvijati na određenoj gradskoj teritoriji. Biće jasno prezentovani i izvori iz kojih će se ti radovi finansirati, pri čemu će se jedan deo primarne mreže finansirati iz budžetskih sredstava, dok će ostali segmenti biti tretirani putem javno-privatnog partnerstva ili na drugi način”, rekao je Milosavljević.

IMG_8122Nina Jandrić, gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove istakla je da je ove godine izdvojeno više sredstava za odvođenje kišne kanalizacije i najavila povećanje sredstava za rešavanje drugih problema u ovoj oblasti.

Svetozar Veselinović, generalni direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, rekao je da je plan poslovanja za 2016. godinu usmeren u dva osnovna pravca:

– Predviđen je program kapitalnih investicija, ulaganje u crpne stanice, uređaje za prečišćavanje otpadnih voda, magistralne cevovode i druge objekte. Drugi deo investicija usmeren je direktno ka sugrađanima, a reč je o objektima usmerenim ka rubnim delovima grada poput Vrbovna, Stepojevca, Grmovca, Ritopeka i drugih naselja, koji će biti priključeni za beogradsku vodovodnu mrežu. Uspostavićemo privremene kancelarije gde će sugrađani moći da dobiju svu neophodnu dokumentaciju na licu mesta, a takva praksa već je donela dobre rezultate u Vinogradskoj ulici, gde su radovi u toku. To „Vodovod” do sada nije radio, a veoma je značajno jer građani više ne moraju da putuju do centra grada kako bi dobili potrebnu dokumentaciju. Tako smo i u mogućnosti da odmah izađemo na teren, damo potrebne savete, budemo bliže korisnicima i tako im olakšamo priključenje na mrežu – istakao je Veselinović.
Sastanku su prisustvovali predstavnici interne revizije, budžetske inspekcije, predstavnici Uprave za cene i resorni rukovodioci Gradske uprave.