...

Preusmeravanje vode i apel za racionalnu potrošnju

Zbog poremećaja u snabdevanju vodom manjeg broja potrošača u pojedinim prigradskim naseljima, do koga je došlo zbog povećane nenamenske potrošnje vode izazvane visokim temperaturama, u Beogradskom vodovodu organizovano je plansko preusmeravanje vode. Procenjeno je da je to jedini način da se očuva sistem vodosnabdevanja, jer maksimalno angažovani proizvodni i distributivni kapaciteti nigde u svetu, pa ni u Beogradu, nisu u mogućnosti da odgovore potrošnji koja je i do šest puta veća od uobičajene.

U periodu od 22. do 27. jula 2015 godine, u podavalskim naseljima voda će se  preusmeravati prema priloženoj tabeli. U vreme prekida snabdevanja vodom, u navedenim naseljima građani će vodu za osnovne potrebe moći da obezbede iz auto cisterni, koje će pored drugih lokacija, obavezno biti postavljene u blizini ambulanti, domova zdravlja i dečjih ustanova.

Pored tabele na našoj internet stranici, informacije o planovima preusmeravanja vode građani  mogu dobiti i od  operatera Kontakt centra Beogradskog vodovoda na broj telefona 3 606 606.

U cilju normalizacije snabdevanja vodom svih potrošača, uporedo sa preusmeravanjem vode iz Beogradskog vodovoda, u Gradu se razmatraju i druge mere, kao što su dežurstva  pripadnika Komunalne policije, koji bi na terenu opominjali i kažnjavali građane, koji vodu iz sistema Beogradskog vodovoda nenamenski troše za zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, rashlađivanje pločnika i dvorišta, punjenje bazena i slično.