...

Priključenje OŠ „Sava Šumanović“ na kanalizaciju

Gradski menadžer Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović, v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik opštine Zemun Dejan Matić i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević obišli su danas Osnovnu školu „Sava Šumanović” u Zemunu, gde su u toku završni radovi priključenja na kanalizacionu mrežu. Obilasku su prisustvovali i pomoćnik ministra prosvete za osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković i zamenik ministra Damir Kovačević.

Očekujemo da u naredna dva dana posao na priključenju škole na kanalizacionu mrežu, vredan 4,5 miliona dinara, bude završen, čime će celokupna infrastruktura ove škole biti zaokružena, istakao je Goran Vesić.

U Altini se trenutno radi i čitav niz drugih infrastrukturnih projekata, čiji je cilj da život 20.000 stanovnika ovog naselja učine komfornijim.

Preduslov priključenja škole na kanalizacionu mrežu bilo je prošlogodišnje uvođenje kanalizacije na Dobanovačkom putu. Pored škole, priključićemo i novi vrtić, čime stvaramo uslove da ovaj deo Altine bude potpuno komunalno uređen, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Zemun Dejan Matić i dodao da se pored ovog projekta na teritoriji Zemuna, u naselju Plavi horizonti takođe gradi kanalizaciona mreža, a da se do kraja godine očekuje početak radova u Batajnici na pet kilometara mreže. U naselju Šangaj čeka se na izradu planske dokumentacije i prključenje na postojeći sistem u Batajnici, a za Grmovac se planira izgradnja sedam kilometara vodovodne mreže.

Direktorka OŠ „Sava Šumanović” Jasmina Tonić zahvalila je predstavnicima Opštine Zemun i Grada, kao i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, koji su pomogli da se reše dugogodišnji  problemi škole i stvore uslovi koji će omogućiti da se nastava obavlja na najbolji mogući način.