...

Puštena u rad obnovlјena česma u Cvijićevoj

uz tekst 1U gradskom parku, na uglu ulica Zdravka Čelara i Cvijićeve, u ponedelјak, 27.04.2015. godine, posle četiri godine van funkcije, puštena je u rad obnovlјena česma. Otvaranju su prisustvovali šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić, zamenik direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Vlado Sekulić, kao i mnogobrojni sugrađani. Ponovnom puštanju česme najviše su se obradovali mališani, koji su jedva dočekali da piju vodu, prskaju se i igraju. Kompletne radove na sređivanju česme izveo je Beogradski vodovod na inicijativu građana kraja, u kome se ona nalazi.

Ovom prilikom Aleksandar Jovičić apelovao je na sve prisutne da čuvaju zajedničku imovinu građana i ne dozvole njeno uništavanje i dodao „Ovo je mali detalј i na prvi pogled ništa veliko, ali ovakve stvari čine svakodnevni život. Inicijative građana za nas su veoma važne jer nam daju potreban impuls da delujemo u određenom pravcu. To nisu velike investicije, ali one sugrađanima mnogo znače i nastojaćemo da pravovremeno reagujemo kako bi građani bili zadovolјni“.

Vlado Sekulić je istakao da je zadržan stari izgled česme sa tri točeća mesta, ali i da je učinjeno sve što je potrebno da česma, pored svoje osnovne funkcije bude i bezbedna „Najvažnije nam je bilo da obezbedimo šaht za odvod, koji je pukao i od koga je pretila opasnost, najviše za decu. Uložena sredstva nisu velika, ali mi takve radove obavlјamo i na drugim opštinama. Slične rekonstrukcije uradili smo na Voždovcu, Rakovici i Novom Beogradu. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je servis svih građana Beograda, a kako nam se približava topli period godine, ovakve akcije će kod sugrađana sigurno naići na odobravanje.