Puštene u rad nove fontane kod „Pevca“ i „Stare Hercegovine“

decije-igralisteGradonačelnik Beograda Siniša Mali u subotu, 09.04.2016. godine svečano je otvorio rekonstruisani trg kod “Crvenog petla”. Radovi su trajali manje od tri meseca i za to vreme zamenjena je kanalizaciona mreža u tom delu grada, popločan je ceo trg, zasađeno je drveće, a postavljena je i fontana urađena od belog mermera sa figurom pevca na vrhu.

“Ovo su aktivnosti usmerene ka tome da ceo uži centar grada pretvorimo u pešačku zonu. U narednih mesec dana počeće i akcija sređivanja Obilćevog venca”, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Beograda. Ovom događaju su prisustvovali i gradski urbanista Milutin Folić, arhitekta fontane Siniša Temerinski, gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Svetozar Veselinović, kao i građani.

Gradonačelnik Siniša Mali, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem, pomoćnikom gradonačelnika Borkom Milosavljevićem, sekretarkom za komunalne i stambene poslove Ninom Jandrić, direktorom Agencije za investicije Lukom Petrovićem, direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Nelom Mićović i direktorom JKP BVK Svetozarom Veselinovićem obišao je u ponedeljak, 11.04.2016. godine rekonstruisani skver na Starom gradu kod kultnog restorana „Stara Hercegovina”.

nova-fontana„Ovaj urbani džep je sada potpuno sređen, postavljeni su novi rekviziti, nova fontana i česme, osvetljenje, a po reakciji ljudi vidimo da smo uradili pravu stvar. Od ovakvih aktivnosti nećemo odustati, to je naša strategija, naročito u centralnim delovima grada gde nema potrebe raditi vodovod i kanalizaciju, nego treba uređivati male zelene oaze, sređivati fasade, pijace“ istakao je Mali. On je zahvalio Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, Zelenilu – Beograd, Beogradskom vodovodu i kanalizaciji i svima koji su radili na projektu uređenja skvera na Starom gradu.

O Darko Ivanovic

Darko Ivanovic /Web administrator Belgrade Waterworks & Sewerage - Department of marketing and information Deligradska str.28 Belgrade, Serbia Phone: +381 11 360-6866, Fax: +381 11 360-6790 Mobile: +381 64 8518-183