...

Renovirani Cvetni trg predat Beograđanima na korišćenje

IMG_8406Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i generalni direktor kompanije „Delez Srbija” Džon Kiricis u sredu, 16.12.2015. godine svečano su otvorili potpuno rekonstruisani Cvetni trg na Vračaru. Događaju su prisustvovali i ostali članovi najvišeg rukovodstva IMG_8451Skupštine Grada, kao i direktori javnih gradskih preduzeća.
Gradonačelnik Mali je istakao da je ovo samo prvi korak u potpunom sređivanju centra grada, kakav Beograd zaslužuje kao evropska i svetska prestonica. „Cvetni trg je jedan od najstarijih trgova u Beogradu, a posle ove rekonstrukcije za mnoge i najlepši. U februaru će na ovom mestu biti otkriven i spomenik Borislavu Pekiću“ dodao je Mali. Prilikom otvaranja Cvetnog trga on je za 2016. godinu najavio i rekonstrukcije Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, obnovu Trga republike, Terazijske terase, Karađorđeve ulice i Kosančićevog venca.

Gradski menadžer Goran Vesić je ovom prilikom naglasio da je rekonstrukcija Cvetnog trga samo početak rekonstrukcije Njegoševe ulice, koja će od Kursuline do zgrade Direkcije za građevinsko zemljište biti takođe pretvorena u trg, dok će se ostali delovi Njegoševe sukcesivno pretvarati u pešačku zonu.
Rekonstrukciju Cvetnog trga, kao i kompletne radove na novoj pešačkoj zoni u Ulici Vuka Karadžića, izvela su gradska javna preduzeća. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ imalo je značajno učešće u ovim rekonstrukcijama.