Архиве за Са стране

Реконструкција канализације у Земуну

На углу Главне и Караматине улице на општини Земун, санација ревизионог силаза и замена 30 метара цеви фекалне канализације трајаће до краја августа 2017. године.

Током извођења радова за саобраћај ће бити затворене три десне траке у Главној улици, од Бежанијске до Улице цара Душана и две десне траке у зони Трга Бранка Радичевића.

Саобраћај ће се одвијати у једној траци, у једносмерном режиму, у смеру ка Батајници.

Нове водоводне цеви у насељу Горица у Сремчици

Старе азбестно-цементне цеви пречника 80 мм замениће нове полиетиленске пречника 110 мм и 90 мм у улицама Жила Верна, од Томаса Едисона до Дворжакове и Томаса Едисона, од Жила Верна до Дворжакове, у дужини од 450 метара.

Радови ће трајати до половине септембра 2017. године.

Због повезивања новог цевовода, део потрошача на општини Стари град без воде

У оквиру радова на уређењу пешачке зоне на Обилићевом венцу, ЈКП БВК изводио је радове на полагању новог магистралног цевовод пречника 500 мм. Након превезивања потрошача на нову мрежу, систем водоснабдевања биће бољи и стабилнији.

Због планираних радова на водоводној мрежи на општини Стари град, у четвртак 17.08.2017. године, од 09.00 до 21.00 сат, без воде ће остати потрошачи у улицама Поп Лукиној, Фрушкогорској, Кнеза Симе Марковића, Топличином венцу и Вука Караџића. Потрошачи у делу оивиченом улицама Кнез Михаиловом, Краља Петра, Косанчићевим венцем и Бранковом имаће умањен притисак.

У суботу 19.08.2017. године, од 08.00 до 17.00 сати, без воде ће остати потрошачи у улицама Иван Беговој, Чубриној, Грачаничкој и Топличином венцу (парна страна).

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђене су аутоцистерне.

Молимо потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3 606 606, а информације о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на нашој web адреси www.bvk.rs.

Полагање новог цевовода у насељу Овча

У делу Улице Овчански пут до Улице Михаја Еминескуа на општини Палилула биће положен нови цевовод у дужини од 700 метара. Нове дуктилне цеви пречника су 250 мм. Радови ће трајати до почетка октобра 2017. године.

Реконструкција водоводне мреже у дужини од 1.300 метара у насељу Калуђерица

Водоводна мрежа у делу Београдске улице, од Улице Старца Вујадина до Улице Жељка Миливојевића и делу Улице Жељка Миливојевића, од Београдске до Улице Бранка Ћопића, у насељу Калуђерица, биће замењена у дужини од 700 метара. Нове полиетиленске цеви пречника 110 мм замениће старе пречника 63 мм. Радови ће трајати до средине септембра 2017. године.

У Улици Милана Ракића на  општини Гроцка, од Улице Драгољуба Стојановића до Карађорђеве, биће реконструисана водоводна мрежа у дужини од 600 метара. Старе полиетиленске цеви пречника 50 мм и 63 мм биће замењене новим пречника 110 мм. Радови ће трајати до почетка октобра 2017. године.

Фонтана на Славији неће радити током реконструкције Трга Славија

Због радова на реконструкцији Трга Славија, који почињу у четвртак 10.08.2017. године, фонтана на Славији биће искључена истог дана од 10.00 сати. Фонтана неће радити током извођења радова на реконструкцији, односно најкасније до половине новембра 2017. године.

Како током радова не би дошло до оштећења, Фонтана ће бити адекватно ограђена и конзервирана до њеног поновног пуштања у рад.

Наставак изградње канализације у делу насеља Бањица

После изграђене деонице фекалне канализације у Пауновој улици током пролећа, наставља се изградња у Булевару ослобођења, од Паунове до Улице породице Трајковић и дуж Улице породице Трајковић.

Изградњом нове фекалне канализације, део насеља ће бити спојен са Бањичким колектором и створиће се услови да се неколико стотина домаћинстава прикључи на градску канализациону мрежу.

Радови су део плана, којим је предвиђено да у скоријој будућности сви делови Београда добију канализацију.

Током изградње, која ће трајати до средине октобра 2017. године, саобраћај ће у зони радова бити потпуно или делимично обустављен:

  • Од 09.08. до 12.08.2017. године у Булевару ослобођења, од Црнотравске до Паунове улице, саобраћај ће бити потпуно обустављен;
  • Од 13.08. до 26.09.2017. године у Булевару ослобођења, од Паунове до Улице породице Трајковић, смер ка граду ће бити затворен за саобраћај.

Градски челници обишли Водовод и друга јавна градска предузећа

Данас су, у оквиру обиласка јавних градских предузећа, чији радници раде на отвореном, у отежаним условима због високих температура, заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић  и помоћник градоначелника Борко Милосављевић обишли и погон Београдског водовода на Макишу. У контролно-командном центру БВК дочекао их је директор ЈКП БВК Драган Ђорђевић са члановима пословодства.

Заменик градоначелника је овом приликом нагласио да је циљ данашњег обиласка провера функционисања читавог комуналног система у граду, а као важан разлог наводи се и разговор са запосленима у отежаним условима рада.

Град Београд је крајем јуна, на седници Градског штаба за ванредне ситуације, донео низ закључака и препорука који се тичу високих температура. Тада смо већ предвидели мере које треба да предузимају и јавна комунална предузећа и све друге градске институције. Сви се управљају према тим препорукама и већих проблема у функционисању система нема – истакао је на Макишу Младеновић.

Осим радника Београд пута, на терену су данас и радници Градског зеленила, Градске чистоће, Београдских електрана и Београдског водовода и канализације.

Наша препорука је да се, када температура пређе 37 степени, уведе режим двосменског рада и то до 13 часова, након чега следи пауза, па се рад наставља од 16 сати. Сва јавна предузећа придржавају се тих препорука – рекао је Младеновић и додао да би препорука требала да се односи и на раднике других предузећа.

Челници града разговарали су данас и са возачима ГСП „Београд” на окретници трамваја у Блоку 45 на Новом Београду, као и са радницима на постројењу ЈКП „Београдски водовод и канализација” у Макишу.

Заменик градоначелника је апеловао на рационалнију потрошњу воде и додао да би у просеку она требало да износи од 150 до 250 литара по становнику.

Јасно је да је у овим временским условима повећана потрошња воде и ово повећање може да се толерише од 20 до 30 процената. Градски систем то може да поднесе. Међутим, у одређеним деловима града потрошња воде износи чак осам стотина литара, па је јасно да се користи за заливање башта и травњака. Вода мора рационално да се троши, јер не можемо мислити само на своје потребе, већ и о потребама других. Солидарност је најважнија у овим условима – нагласио је Младеновић.

Заменик градоначелника је на крају захвалио свим запосленима који одговорно и професионално обављају свој посао, а грађане је позвао да преко Беоком сервиса пријављују кварове, како би се што брже реаговало.

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић је нагласио да реформа у јавним предузећима даје резултате, што се најбоље види по томе што су запослени у комуналном систему на висини задатка у овим екстремним временским условима.

Он је подсетио да је и током зиме ЈКП „Београдски водовод и канализација”, на ниским температурама, успешно реаговало када су пуцале цеви.

И данас 18 екипа ЈКП БВК отклања подземне кварове, а изводи се и осам  интервенција на надземним инсталацијама. Поред њих, данас је на свом радном месту 1.891 возач ГСП-а, а 650 радника ЈКП „Београд пут” ради на 60 градилишта у свих 17 градских општина – истакао је приликом обиласка Милосављевић.

Директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић рекао је да тренутно 26 екипа ради на одржавању водоводне мреже у граду.

Неке проблеме покушавамо сада да решимо хитном реконструкцијом цевовода, али и то је мало у односу на укупну дужину водоводне мреже у целом граду. Покушаћемо да на кризним местима хитно решимо проблеме. Радимо у пуном капацитету када су у питању и производња и дистрибуција пијаће воде. Трудимо се да све кварове на мрежи отклањамо у најкраћем могућем року – истакао је Ђорђевић.

Директор БВК је апеловао на све суграђане да буду солидарни и да наменски и рационално троше воду.

Реконструкција потисног цевовода у насељу Пиносава

У Улици 3. нова на општини Вождовац, од броја 182 до црпне станице Пиносава, биће реконструисана водоводна мрежа у дужини од 400 метара. Старе полиетиленске цеви пречника 160 мм биће замењене новим челичним пречника 300 мм. Радови ће трајати до половине септембра 2017. године.

Планско преусмеравање воде у деловима општине Барајево

ЈКП „Београдски водовод и канализација” је сталним мерењима на водоводном дистрибутивном систему регистровало вишеструко повећање потрошње воде у насељима на општини Барајево.

Услед нерационалне и значајно повећане потрошње воде, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је принуђено да успостави режим преусмеравања воде од понедељка 31.07.2017. године од 22 сата, до уторка 01.08.2017. године до 08 сати.

У наведеном периоду без воде ће бити потрошачи у насељима Мељак, Баћевац, Вранић, Врбовно, Степојевац, Лесковац, Велики Борак, Шиљаковац, Бождаревац и околним насељима на општини Барајево.

Прекид рада телефона у Контакт центру

Због квара на телефонској централи, у Контакт центру је дошло до прекида рада званичног телефона 3606-606.

Док се квар не буде отклонио, молимо све потрошаче да кварове пријављују на број телефона 206-52-76

 

Апел за рационалну потрошњу воде

У претходном периоду, са повећањем дневних температура ваздуха, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је сталним мерењима на водоводном дистрибутивном систему регистровало од три до шест пута увећану потрошњу воде у рубним деловима града, што указује на ненаменску потрошњу воде.

ЈКП БВК је благовремено обавило све неопходне припремне радове како би спремно дочекало летњи период и настоји да максималним ангажовањем свих својих изворишних, производних и дистрибутивних капацитета oбeзбeди довољно воде за све потрошаче у Београду.

С обзиром на то да је пред нама период са изузетно високим дневним температурама ваздуха, када је потреба за водом знатно повећана, апелујемо на све суграђане да савесним и одговорним односом, рационално и наменски користе воду из градског водовода. На тај начин биће омогућено да сви Београђани имaју дoвoљнo вoдe, као и да се oчувa систeм вoдoснaбдeвaњa. Подсећамо дa сe вoдa из систeмa београдског вoдoвoдa, на основу градске Одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде, може кoристити зa пиће, припрeмање хрaнe, као и oдржaвaњe личнe и хигијене дoмaћинствa. Пoзивaмo Бeoгрaђaнe дa покажу одговорност и уздржe сe oд нeнaмeнскe пoтрoшњe пијаће воде.

ЈКП БВК има разумевања за повећану потребу за водом током лета, али активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната, представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде за пиће.

 

Градски менаџер Горан Весић: Београдском водоводу треба одати признање за сјајан посао који ради

Градски менаџер Горан Весић, гостујући на Телевизији Пинк, оценио је да је последњих дана, када су изузетно високе дневне температуре ваздуха, град без проблема са снабдевањем водом, да све функционише беспрекорно и да је задовољан на који се начин Београдски водовод суочава са овом ванредном ситуацијом.

Весић је упоредио ситуацију у Београду са ситуацијом у неким европским градовима, који имају проблеме у снабдевању током периода са високим температурама. Подсетио је да је Бeoгрaд прoшлe гoдинe имao прoблeм у вoдoснaдбeвaњу у пoдaвaлским нaсeљимa, aли дa je тај прoблeм рeшeн и дa oвe гoдинe све функционише како треба. Оценио је да у Бaрajeву, због постојеће ситуације, тренутно нeмa aлтeрнaтиве зa снaдбeвaњe водом, али да се и тај проблем сaда рeшaвa.

Градски менаџер је и овом приликом aпeловао нa све грaђaнe да штеде воду, а посебно на грађане у пригрaдским насељима – дa нe зaливajу бaштe, као и да нe пунe бaзeнe, јер је у овим тренуцима пијаћа вoдa потрeбнa и другим грађанима за најосновније животне потребне.

Фонтана на Славији током лета радиће до поноћи

JКП „Бeoгрaдски вoдoвoд и кaнaлизaциja“ oдлучилo je, нa зaхтeв грaђaнa, дa прoдужи рaд музичкe фoнтaнe нa Слaвиjи дo 24 сата умeстo дo 23 сата, кaкo je билo дo сaдa. Схoднo oвoj прoмeни, фoнтaнa ћe уjутру пoчињaти сa рaдoм у 09 сати умeстo у 08 сати.

Mузикa ћe сe eмитoвaти рaдним дaнима oд 09 до 11 сати и oд 20 до 22 сата, а викендом oд 09 до12 сати и oд 20 до 23 сата.

Oвa oдлукa je дoнeтa нa зaхтeв грaђaнa који током лета вишe времена проводе на градским трговима у касним вечерњим сатима.

Прoмeнoм рaднoг врeмeнa жeлимo дa изaђeмo у сусрeт свим грaђaнимa и дa им oмoгућимо дa уживajу у нajвeћoj музичкoj фoнтaни нa Бaлкaну.

Наставак замене азбестно-цементних цеви у насељу Сремчица

У улицама Шумске економије, Лештарској, Петра Марковића и Летничкој на општини Чукарица, биће реконструисана водоводна мрежа у дужини од око 1.000 метара. Старе азбестно-цементне цеви пречника 80 мм биће замењене новим полиетиленским пречника 110 мм.

После реконструкције цевовода, сви постојећи кућни прикључци биће превезани на нову мрежу, најкасније до 02. августа 2017. године.