Архиве за Са стране

Саопштење ЈКП БВК

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ поднеће у понедељак 19.03.2018. године кривичне пријаве против НН лица која су бацањем детерџента у фонтану на Славији угрозила њен рад и нанела финансијску и материјалну штету јавном објекту.

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ осуђује уништавање фонтана које су имовина свих Београђана. Сипање детерџента у фонтану на Славији само је последње у низу таквих безочних поступака. Пре више месеци, на сличан начин, на “удару“ су биле фонтане на Ташмајдану и на Тргу Николе Пашића.

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ апелује да се било каква хемијска средства не убацују у фонтане пошто ометају њихов нормалан рад. Због софистициране технологије коју користи и којој хемијска средства, попут детерџента, спречавају рад, фонтана на Славији ће, због неодговорности појединаца, морати на кратко да престане са радом како би се очистиле млазнице и базен.

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ такође упозорава да је претрчавање кружног тока на Славији, како би се дошло до фонтане, и пењање на саму фонтану изузетно опасно.

Постављање нових цеви у делу општине Вождовац

У улицама Mахмута Ибрaхимпaшићa (између улица Рада Неимара и Светоандрејске), Свeтoaндрejској (између улица Рада Неимара и Mахмута Ибрaхимпaшићa) и Горњомилановачкој изводе се радови на реконструкцији водоводне мреже у дужини преко 270 метара. Старе челичне цеви пречника 40 и 20 милиметара биће замењене новим дуктилним прeчникa 150 и 100 милиметара.

Радови ће трајати до половине маја 2018. године.

Београдски водовод на Сајму за треће доба

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ учествује на петом Сајму за треће доба, који је намењен нашим најстаријим суграђанима.
И ове године, дводневну манифестацију посетио је директор Београдског водовода и канализације Драган Ђорђевић, који је разговарао са суграђанима и одговарао на њихова питања.

На штанду нашег Предузећа суграђани могу да се упознају са радом ЈКП БВК, кроз разговор са представницима Београдског водовода и канализације или путем промотивног материјала.

Посетиоци су указали поверење у квалитет воде које производи ЈКП БВК, па су током разговора са нашим запосленима имали прилику и да попију чашу воде, популарно названу „чесмовача“.

Београдски водовод и канализација ће и убудуће, низом активности, константно унапређивати сарадњу са корисницима, јер је квалитетна вода за пиће ресурс који морамо да сачувамо.

Фонтана на Славији у режиму мировања током ледених дана

Током наредних неколико дана, због јаких и честих удара ветра, фонтана на Славији биће у режиму мировања.

Сензори на млазницама подешени су тако да приликом велике брзине ветра фонтану стављају у режим мировања, што онемогућава њен константан рад.

Након проласка леденог таласа, чим се омогући несметан рад фонтане и безбедно одвијање саобраћаја, фонтана на Славији поново ће радити у редовном режиму.

Обнова водоводне мреже на општини Земун

У улицама Вуковој и Триглавској на општини Земун старе ливено – гвоздене цеви пречника 80 милиметара биће замењене новим дуктилним пречника 150 милиметара, у дужини преко 300 метара.

Радови ће трајати до краја марта 2018. године.

Наставак радова на реконструкцији водоводне мреже у насељу Бечмен

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ наставља са радовима на реконструкцији водоводне мреже у улицама 11. октобра и Главној у насељу Бечмен, на општини Сурчин. После прошлогодишње реконструкције у Улици 11. октобра у дужини од 2.000 метара, старе азбестно-цементне цеви пречника 100 мм биће замењене новим полиетиленским пречника 110 мм, у дужини од 1.000 метара. Сви постојећи кућни прикључци биће превезани на нову мрежу.

Радови ће трајати до половине маја 2018. године.

Током извођења радова сви потрошачи имаће уредно водоснабдевање.

Због радова „ЕПС Дистрибуција“ Београд пад притиска и повремене прекиде у водоснабдевању осетиће потрошачи на општини Барајево и делу насеља Велика Моштаница

Због радова „ЕПС Дистрибуција“ Београд и прекида у снабдевању електричном енергијом објекта београдског водоводног система у среду 14.02.2018. године у времену од 09.00 до 16.00 сати пад притиска и повремене прекиде у водоснабдевању осетиће потрошачи у насељима Ненадовац, Глумчево брдо, Дражановац, Стара Липовица, Пландиште, Гунцати, Стражарија, Караула, Средњи Крај, Гај, Равни Гај, Барајево, Мељак, Баћевац, Лесковац, Степојевац, Шиљаковац, Вранић, Тараиш, Бождаревац, Врбовно, Велики Борак, Бељина и Лисовић. У наведеном периоду повремене прекиде у водоснабдевању осетиће и потрошачи у Улици Првог маја у насељу Велика Моштаница.

Молимо потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђене су аутоцистерне.

Одложени радови „ЕПС Дистрибуција“ Београд

Радови „ЕПС Дистрибуција“ Београд најављени за уторак 30.01.2018. године на општини Вождовац, од 08.00 до 24.00 сата, у оквиру којих су били предвиђени и радови Београдског водовода и канализације, одложени су до даљег.

Потрошачи у насељима Бели Поток и Пиносава имаће уредно водоснабдевање.

 

Замена старих водоводних цеви у Шуматовачкој улици

У делу Шуматовачке улице (између улица Максима Горког и Јадранске) старе ливено – гвоздене цеви пречника 80 милиметара и поцинковане пречника 40 и 20 милиметара биће замењене новим дуктилним пречника 150 милиметара, у дужини преко 800 метара.

Радови ће трајати до половине априла 2018. године.

Због радова „ЕПС Дистрибуција“ Београд пад притиска и повремени прекиди у водоснабдевању у насељима Сланци и Велико Село и на гробљу Лешће

Због радова „ЕПС Дистрибуција“ Београд и прекида у снабдевању електричном енергијом објекта београдског водоводног система у уторак 16.01.2018. године у времену од 08.00 до 16.00 сати пад притиска и повремене прекиде у водоснабдевању осетиће потрошачи у насељима Сланци и Велико Село. У наведеном термину пад притиска и повремени прекиди у водоснабдевању осетиће се и на гробљу Лешће.

Молимо потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђене су аутоцистерне.

Нове челичне водоводне цеви у насељу Пиносава

У оквиру реконструкције потисног цевовода у насељу Пиносава, старе полиетиленске цеви пречника 225 милиметара биће замењене новим челичним пречника 300 милиметара, у дужини од 1.500 метара.

Радови ће трајати до половине априла 2018. године

Реконструкција водоводне мреже у Улици генерала Хорватовића

Старе ливено–гвоздене цеви пречника 80 милиметара и поцинковане пречника 40 милиметара биће замењене новим дуктилним пречника 150 милиметара, у дужини од око 600 метара.

Радови ће трајати до краја фебруара 2018. године.

Прекид рада телефона у Контакт центру – понедељак 25.12.2017.

Због планираних радова на инфoрмaциoнoм систему објекта Београдског водовода и канализације у Делиградској улици број 28, у понедељак 25.12.2017. године од 16.00 до 22.00 сата доћи ће до прекида рада званичног телефона Контакт центра ЈКП БВК.

Извињавамо се свим потрошачима због могућих неугодности и молимо их да се током прекида рада телефона 3606-606, за пријаву кварова јаве на број телефона:

 

Фонтана на Славији поново ради

Фонтана на Славији после привременог искључења због прошлонедељног саобраћаног удеса опет ради.
Сва оштећења су санирана и фонтана неометано функционише у зимском режиму рада.

Привремено искључена фонтана на Славији

ЈКП Београдски водовод и канализација привремено је искључило фонтану на Славији због саобраћајног удеса који се догодио јутрос у 06.30 сати.

Том приликом, од силине ударца и неприлагођене брзине у удесу у коме су учествовала три возила, комби возило је ударило у фонтану на Славији.

Комби возило је ударајући у фонтану оштетило спољне гранитне плоче. Због солидне градње и армираног бетона, механизам фонтане, машинско одељење, млазнице и базен су неоштећени.

ЈКП Београдски водовод и канализација одмах је започело замену оштећених плоча. Чим замена буде завршена, најкасније до краја следеће недеље, фонтана ће поново бити пуштена у рад.