...

Zamenik gradonačelnika i gradski menadžer obišli radnike Beogradskog vodovoda i kanalizacije

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić posetili su danas pogon vodovodne mreže „Dušanovac” i obišli radnike, koji otklanjaju kvarove na uličnim cevovodima, pred početak druge smene. Obilasku je prisustvovao direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević, kao i članovi rukovodstva Preduzeća.

Andreja Mladenović je istakao da je BVK podneo najveći teret tokom ledenog talasa i dodao: „Upravo su radnici Beogradskog vodovoda i kanalizacije doprineli da građani manje osete posledice ovako niskih temperatura.“ On je naglasio da je tokom vikenda bilo više od sto intervencija i da nije napravljen dobar plan, život u gradu bi bio mnogo teži. „Ispod Beograda nalazi se 3.600 kilometara vodovodne mreže, a u ranijim periodima nije bilo dovodljno volje da se ona obnavlja. To su radovi koji se ne vide, ali su od vitalne važnosti i mi ćemo u narednom periodu obnavljati vodovodnu i kanalizacionu mrežu“, objasnio je Mladenović. On je apelovao na građane da budu umereni u potrošnji vode tokom narednih dana.

„Jutros smo imali sastanak Kriznog štaba u Vodovodu. Potrošnja je smanjena u odnosu na jučerašnji dan, ali još uvek nedovoljno. Nalazimo se na ivici proizvodnje, a razlog je što jedan broj građana iz prigradskih naselja stalno drži slavine otvorenim, jer veruju da na taj način mogu da spreče zaleđivanje vode u cevima, što je zabluda. Zato apelujemo na građane da smanje potrošnju. Kao ilustracija može poslužiti podatak da je jučerašnja potrošnja vode bila jednaka letnjoj sezoni“, ovom prilikom je istakao gradski menadžer Goran Vesić.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević naglasio je da je u prvom prioritetu od 5. januara bilo više od 200 intervencija koje su sanirane i dodao: „Mi dnevno dobijamo preko 50 prijava kvarova uličnih cevi, od čega 30 uradimo kao prioritetne. U prvoj i drugoj smeni je dnevno angažovano 40 ekipa, a mnogi radovi iz prve smene prebacuju se u drugu, tako da smo, zbog broja radnika i mehanizacije koju imamo, u minusu za 10 do 15 kvarova dnevno. Zbog toga se pojedini kvarovi odlažu za sledeći dan. Manje kvarove otklanja osam posebnih ekipa. Apelujem na građane da vode računa o točećim mestima i unutrašnjim instalacijama, kako ne bi dolazilo do zamrzavanja i pucanja cevi“.