...

ЈКП БВК поднело кривичну пријаву против одговорних у Таковској

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је 25.12.2018. године поднело  кривичну пријаву против инвеститора и извођача радова у Таковској улици од броја 37 до броја 39 због постојања основане сумње да су изазвали уништење и оштећење јавних инсталација, чиме су изазвали поремећај у животу грађана и функционисању привреде, односно јавног саобраћаја.

Они су због потреба грађевинских радова поставили кран на тротоар испод којег се налазила водоводна цев пречника 150 милиметара, што је 17. и 18.12.2018. године проузроковало вишеструке кварове на водоводној мрежи и прекид водоснабдевања грађана.

Инвеститор и извођач радова у Таковској улици, на основу издатих услова Водовода, знали су да се испод тротоара налази водоводна мрежа и били свесни да ће постављањем крана, противно свим прописима, водоводне инсталације бити угрожене. Због опасности од пада крана 18.12.2018. године, Таковска улица била је блокирана дуже од 20 сати, саобраћај је био обустављен, а грађани су били без воде дуже од 30 сати.