Тема XI међународне научне конференције, одржане у организацији Високе струковне школе за предузетништво, а под покровитељством Министарства за заштиту животне средине Републике Србије, била је „Враћање планете људима и враћање човека планети“. Партнери Конференције били су и ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и Независни синдикат ЈКП БВК.

Конференцију је отворио министар заштите животне средине Горан Триван, који је многе присутне подстакао на размишљање о будућности наше планете, лошим навикама, страховима, могућностима, али и обавезама према будућим генерацијама.

Конференцији је присуствовао и потпредседник Народне Скупштине Републике Србије Владимир Маринковић.

Први панел одржан је на тему „Вода, изазови, перспектива и право сваког човека“. Присутни су имали прилику да погледају кратак филм о београдском водоводном систему, а потом  су се панелисти осврнули, свако у свом домену, на значајан еколошки проблем решавања отпадних вода у Београду и Србији.

Први панелиста, извршни директор за канализациони систем ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Зоран Матић објаснио је функционисање београдског канализационог система и изнео планове за изградњу недостајуће канализационе мреже у Београду, као и решавање проблема отпадних вода изградњом постројења за прераду отпадних вода и недостајућих објеката.

Други панелиста, начелник Одељења за отпадне воде у Секретаријату за управљање отпадом и отпадним водама при Министарству заштите животне средине Ненад Радојевић говорио је о значају прераде отпадних вода и спречавању загађења водотокова и других реципијената, као и о могућим решењима.

Трећи панелиста, шеф Сектора за стратешко планирање, заштиту животне средине и међународну сарадњу у Институту за водопривреду „Јарослав Черни“ Миодраг Миловановић говорио је о циљевима одрживог развоја Уједињених нација, који се односе на будући друштвени и економски развој, у складу са принципима одрживости, посебно се осврнувши на Циљ 6 који се односи на пијаћу воду и санитарне услове.

Изузетно посећеној конференцији, одржаној у Клубу посланика, присуствовао је велики број научних сарадника из области животне средине, као и професионалаца чији је посао повезан са очувањем природе и природних ресурса.