Градоначелник Београда у посети ПП „Макиш“
, , , ,

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је, у присуству секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарка Главаша, посетио погон за прераду воде „Макиш“ где га је срдачно угостио директор Београдског водовода и канализације Драган Ђорђевић.

Градоначелнику Београда представљен је Контролно-командни центар БВКС у којем му је директор сектора за управљање београдским водоводним системом представио процесну шему дистрибуције воде у београдском водоводном систему, као и начин на који се прати потрошња воде у престоници.

Проф. др Зоран Радојичић се у лабораторији Службе санитарне контроле воде упознао са контролом квалитета прерађене воде и у потпуности се уверио да су сви становници у Београду снабдевени водом за пиће стандардно доброг квалитета.

Нарочито велико задовољство Градоначелник Београда исказао је током посете нове фабрике „Макиш 2“, пуштене у рад 2015. године, где му је представљен процес прераде воде којим се омогућава дистрибуција квалитетне пијаће воде до славина свих потрошача.

Градоначелник се захвалио запосленима у ЈКП „Београдски водовод и канализација”, директору овог предузећа и његовим сарадницима, на ангажовању свих капацитета чиме је и овим у врелим данима омогућено квалитетно снабдевање водом. Он се уверио да упркос високим температурама неће бити проблема са водоснабдевањем у престоници.