Нова црпна станица „Савски трг“ за поузданији и безбеднији рад канализационог система
,

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и в. д. директора ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Страхиња Даниловић обишли су радове на изградњи Савског трга, где ће се, између осталог, налазити и нова најсаврeменија канализациона црпна станица.

– Она ће прихватати огромну количину отпадних вода, односно и кишницу и фекалне воде дистрибуираће ка фабрици отпадних вода у Великом Селу – рекао је градоначелник Радојичић.

Како је истакао в. д. директора Даниловић, капацитет нове канализационе црпна станице је повећан како би могла да прими и каналише отпадне воде из Београда на води.

– Нова станица пројектована је да препумпава чак 7.200 л/с атмосферских вода и око 700 л/с фекалних вода уз помоћ нових најсавременијих пумпним агрегата. Изградњом нове црпне станице решен је вишегодишњи проблем продора подземних вода у стару црпну станицу, услед дотрајале спољне хидроизолације објекта – нагласио је Даниловић.

Он је истакао да ће пуштањем у рад нове црпне станице канализациони систем у овом делу града бити значајно поузданији и безбеднији за рад. На овај начин решава се деценијски проблем у граду који се тиче основног квалитета живота суграђана – закључио је Даниловић.