Весић: Бољи услови зa живот за 2.000 грађана
, ,

Након радова којима ће се знатно побољшати одвођење отпадних вода у Улици Веселина Чајкановића и околним улицама, вредни преко 64 милиона динара, започето је и асфалтирање улица. Поводом завршетка реконструкције канализационе мреже у насељу Падина у општини Звездара, ову улицу су обишли заменик и помоћник градоначелника Горан Весић и Александар Марковић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић, директор ЈКП „Београд-пут“ Иван Тејић и члан Већа општине Звездара Владан Јеремић.

У Улици Веселина Чајкановића, после седам месеци од почетка радова, реконструисано је око 1.300 метара канализационе мреже, постављањем нових пропиленских цеви пречника од 300 до 600 милиметара, које су положене на дубинама од два до преко осам метара. Поред тога, израђена су 43 ревизиона силаза и превезани постојећи и нови кућни прикључци.

„Реконструкцијом канализације у Улици Веселина Чајкановића и околним улицама, као и њиховим асфалтирањем, знатно је побољшан квалитет живота становника који живе у овом насељу. Решили смо и проблеме водоснабдевања и одвођења отпадних вода за вртић „Облачак“. На овај начин Град Београд је још једном показао да подједнако брине о свим грађанима престонице и да су ови грађани подједнако важни као и они који живе на Теразијама“, са задовољством је истакао заменик градоначелника Горан Весић и захвалио се присутним грађанима на сарадњи током радова.


У Улици Веселина Чајкановића, на делу од броја 25 према вртићу „Облачак“, тренутно се изводе и радови на реконструкцији уличне водоводне мреже, у дужини од 200 метара, пречника 160 милиметара. Од половине септембра, поред сређене канализационе мреже и новог асфалта, биће знатно побољшано и водоснабдевање грађана у овом делу насеља Падина.