Апел за рационалну потрошњу воде
, , , ,

Током изузетно високих дневних температура ваздуха у претходних пар дана, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је на дистрибутивном систему евидентирало увећану потрошњу воде. С обзиром на то да нас и у наредном периоду очекују тропски дани, апелујемо на све суграђане да рационално и наменски користе воду из градског водовода за пиће, припремање хране, као и одржавање личне и хигијене домаћинства.

Активности као што су наводњавање и заливање пољопривредних и зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, као и злоупотреба хидраната, представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде за пиће.

 Пoзивaмo Бeoгрaђaнe дa рационално користе воду за пиће како би се на тај начин обезбедило уредно водоснабдевање свих потрошача.

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је благовремено обавило све неопходне припремне радове како би спремно дочекало летњи период и настоји да максималним ангажовањем свих својих изворишних, производних и дистрибутивних капацитета oбeзбeди довољно воде за све потрошаче у Београду.