Колега Слободан Станковић један од четрдесет хероја Београда
,

Заменик градоначелника Горан Весић доделио је награду „Херој Београда“ за 40 суграђана који су током ванредног стања и најтежег удара епидемије болести COVID-19 излагали опасности како своје животе, тако и животе најближих, а све у циљу да помогну онима којима је помоћ била неопходна.

Том приликом навео је да тешка времена код већине људи пробуде оно најбоље, као што су солидарност, пожртвованост, несебичност, односно све оне особине које свако од нас жели да има.

„Признање данас одајемо за 40 хероја, али током епидемије вируса корона и ванредног стања било их је на хиљаде, десетине хиљада, а можда и стотине хиљада. Ових 40 жена и мушкараца су њихови представници. Они ће данас примити награде у име свих Београђанки и Београђана који су се током епидемије жртвовали за своје суграђане, у име медицинских лекара и сестара, који нису имали смену и који су радили дан и ноћ како би заштитили све, у име комуналних радника, који су одржавали комунални систем радећи по 15 дана без престанка, у име часних полицајаца и комуналних милиционера, који су на терену проводили дане и ноћи без одмора“ – рекао је Горан Весић.

Међу одабраним београдским херојима, којима је уручена награда, јесте и Слободан Станковић, пословођа на Производном погону „Макиш“, који је заједно са својим колегама, кроз двадесетчетворочасовни сменски рад, водио рачуна да се, упркос епидемији, процес производње воде одвија несметано и по највишим стандардима квалитета.

Он се приликом уручења награде захвалио на указаној части и обећао је да ће у послу увек давати најбоље од себе, а нарочито у најтежим временима, попут ових која су нас недавно задесила.