Реконструкција канализационе мреже у Веселина Чајкановића
,

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији канализационе мреже у Улици Веселина Чајкановића на Медаковић падини и истакао да су радови изузетно важни за више од 600 породица које живе у овом насељу.

Весић је истакао да ће прва фаза радова на примарној канализацији обухватити око 80 кућа.

– Вредност радова је око 600.000 евра и финансира их ЈКП „Београдски водовод и канализација” из својих средстава, а у другој фази ћемо радити бочне улице. Надам се да ћемо у наредном периоду, најдуже за годину дана, имати решен проблем у овом насељу где се људима кад год падне киша излива канализација – рекао је Весић.

Kако је нагласио, овај део канализационе мреже води до вртића „Облачак”, који је бивша градска власт пустила у рад 2012. године, а да при том вртић није имао ни воду ни канализацију.

– Не постоје законски услови да се такав објекат, било стамбени или пословни, пусти у рад, као што се то десило 2012. године – додао је Весић.

Према његовим речима, вртић је пре годину до две дана повезан на водоводну мрежу, а сада ће бити „спојен” и на канализациону.


– После скоро осам година од пуштања у рад, вртић ће коначно имати и канализацију. Настављамо да решавамо овакве проблеме. Некоме ће изгледати да ово није велики посао и проблем, али за ове људе је то највећи проблем. Немамо пара да решимо све проблеме одједном, јер би нам био потребан буџет не од 1,2 милијарде евра, већ од 100 милијарди да бисмо решили све проблеме које Београд има, али решавамо проблем по проблем. Грађани сваког дела Београда могу да виде да нису запостављени – нагласио је Весић.

Он је и подсетио да више инвестиција у Београду значи и више средстава за пројекте попут овог.

– Више кранова у Београду значи више новца да се плаћа за допринос, а ми из тог доприноса радимо путеве, канализацију, вртиће, што значи да се Београд развија. Захваљујући председнику Вучићу имамо више инвестиција и коначно можемо да решавамо овакве ствари које нико није ни могао нити хтео да реши. Срећан сам што ће бити још оваквих улица као што је Веселина Чајкановића и што ћемо људима решити животни проблем – закључио је Весић.

Поред заменика градоначелника Горана Весића, поменуте радове обишли су и помоћник градоначелника Александар Марковић, члан Већа општине Звездара Владан Јеремић, као и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић.